Autisme zie je niet aan de buitenkant

maar het heeft grote invloed op iemands leven. Elke dag opnieuw...

Voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met een beperking binnen het autisme spectrum (ASS) biedt Evenmens een aantal diensten aan.


Wat kun je doen om jouw kind met autisme gerust te stellen als het gaat om het coronavirus? Zit jouw kind met autisme vol vragen en angsten over het coronavirus? Dat is heel begrijpelijk. Maar hoe creëer je weer rust en duidelijkheid in het hoofd van een kind met autisme? Orthopedagoog Janette Zomer van het Autismehuis geeft een aantal tips. Klik hier voor de tips!

Autisme is een ontwikkelingsstoornis waarbij de prikkelverwerking anders is. Met autisme bedoelen we de diagnoses: Autisme Spectrum Stoornis (ASS), klassiek autisme, Asperger, PDD-NOS en McDD.  Mensen met autisme hebben vooral moeite de losse details die ze waarnemen tot een samenhangend geheel te maken. Zie het als een puzzel waar alle stukjes van aanwezig zijn, maar waarvan het voorbeeld ontbreekt. Door het gebrek aan samenhang heeft zo iemand moeite om de wereld om zich heen te begrijpen. Alles wat mensen met autisme zien, horen, ruiken etc. wordt op een andere manier verwerkt. En dat brengt een andere mix van sterke en zwakke kanten met zich mee. Zo hebben mensen met autisme vaak een goed oog voor detail, zijn ze eerlijk, recht door zee, analytisch en hardwerkend, maar hebben ze moeite met overzicht houden en sociale contacten en hebben ze een opvallend beperkt aantal interesses of activiteiten.


Onze ondersteuningsmogelijkheden:

Neem gerust contact op

Leven met iemand met ASS kan veel vragen van mensen in de naaste omgeving. Mensen uit de naaste omgeving moeten altijd rekening houden met de beperking. Gebeurt er iets onverwachts, dan kan dat invloed hebben op de persoon met ASS. Aandacht voor de draagkracht van de mantelzorger is dan ook erg belangrijk. Bent u mantelzorger en geeft u zorg, aandacht en hulp aan iemand met de diagnose ASS? Neem gerust contact op. Evenmens is werkzaam in de gemeenten:

Hellendoorn: 0548 - 638 830
Olst-Wijhe: 0570 - 820 993
Raalte: 0572 - 820 997
Rijssen-Holten: 0548 - 638 830
Twenterand: 0546 - 898 372
Wierden: 0546 - 898 372