Vrijwillige palliatieve terminale zorg

Wij zijn er voor jou en je naaste in de laatste levensfase


Steeds meer mensen willen de laatste fase van hun leven thuis doorbrengen, omringd door mensen die van hen houden. Voor diegene die stervende is, is dat niet alleen een mooie laatste periode waarin men afscheid kan nemen van dierbaren, maar zeker ook een moeilijke. Want hoe ga je om met al je gevoelens? Gevoelens van enerzijds dankbaarheid, anderzijds angst voor pijn, verdriet of zorgen voor de mensen die achterblijven. Een zorgvrijwilliger van Evenmens kan hierbij de welkome emotionele steun bieden.

Steun van onze zorgvrijwilligers
De zorgvrijwilligers van Evenmens ondersteunen jou als mantelzorger zodat je weer even op adem kunt komen of aandacht kunt besteden aan zaken waar je door het zorgen niet meer aan toekomt. Tevens bieden de zorgvrijwilligers een luisterend oor. Ook kunnen ze diegene die op sterven ligt ondersteunen, simpelweg door er te zijn en te helpen waar en wanneer nodig. De zorgvrijwilligers kunnen zowel overdag of ’s nachts aanwezig zijn.

Ina Versmissen, consulent Evenmens, weet uit eigen ervaring hoe mooi en dankbaar dit vrijwilligerswerk is. ‘Werken als vrijwilliger in de thuissituatie is mooi, ondanks het verdriet dat iemand gaat overlijden. Je ziet hoe iemand leeft en geleefd heeft. Ze vertellen je vaak heel veel en vertrouwen op je.’

De zorgvrijwilligers hebben een passende training gevolgd om deze zorg te kunnen verlenen.

Behoefte aan (emotionele) steun?
Wil je steun van zorgvrijwilligers bij het waken? Neem dan contact op met één van onze consulenten. Zij kijken samen met jou wat de best passende oplossing is.

Vrijwilligers VPTZ gezocht


Wil jij iets betekenen voor de ander?
Vrijwilliger in de palliatieve zorg is geen alledaags vrijwilligerswerk. Je biedt namelijk emotionele en bijzondere steun in iemands laatste levensdagen. Werken als vrijwilliger in de thuissituatie is mooi, ondanks het verdriet dat iemand gaat overlijden. Ze vertellen je vaak heel veel en vertrouwen op je. Spreekt dit je aan en wil je iets betekenen voor de ander? Meld je dan aan.
Je wordt speciaal getraind om deze specifieke palliatieve terminale zorg te kunnen verlenen.
Klik hier voor informatie en om aan te melden

Contactpersonen VPTZ

Image

Janny Broekhuis
T. 0548 - 638 839.
E. jbroekhuis@evenmens.nl


Image

Ina Versmissen
T. 0548 - 638 839
E. iversmissen@evenmens.nl


Image

Jeannette Donken
T. 0548 - 638 839.
E. jdonken@evenmens.nl
Positieve invloed op mijn rouwproces

“Door jullie aanwezigheid kwam ik weer aan mijn rust toe en kon ik er op andere momenten voor mijn vrouw en kinderen zijn. Dit heeft ook een positieve invloed gehad op mijn verwerkingsproces"

Mantelzorger uit de gemeente Hellendoorn

Erg mooi om dit als vrijwilliger te mogen doen

“Het blijft bijzonder dat mensen je toelaten in een heel persoonlijke situatie. Dat ze je alleen laten met hun dierbare. Maar wat ik vooral ervaar, is dankbaarheid. Dat je er voor ze bent!”

VPTZ Vrijwilliger van Evenmens

Samen van betekenis in de laatste levensfase


Tijdens dialoogbijeenkomsten spraken verpleegkundigen en vrijwilligers met elkaar. Over samenwerking in hospices, zorginstellingen en bij mensen thuis. En de waarde daarvan voor de cliënt én de mantelzorger. Over het luisteren en het bieden van aandacht. Over het echt van betekenis zijn voor iemand in de laatste periode van zijn leven. Bekijk de animatie en zie hoe beroepskrachten, mantelzorgers en vrijwilligers elkaar versterken. Ga met elkaar in gesprek. Want samen zorgen we ervoor dat niemand alleen hoeft te sterven…