Evenmens Samen Verder

"Liefde leeft altijd voort waar het leven eindig is"

Een verlies verwerken kan niemand alleen. Evenmens Samen Verder brengt u in contact met lotgenoten en zorgvrijwilligers die helpen het gemis te verwerken, gedachten op een rij te zetten en nieuwe stappen in het eigen leven te nemen.

Bij rouwen wordt vaak gedacht aan het verwerken van het verlies van een dierbare. In de meeste gevallen is dit ook zo. Maar verliesverwerking hoeft niet alleen om het verlies van een dierbare te gaan. Je kan bijvoorbeeld ook rouwen om het verlies van een baan, of het verlies van gezamenlijke toekomstverwachtingen bijvoorbeeld bij een zieke partner of bij een opname. Ook een kinderwens die komt te vervallen, is een vorm van rouwen verliesverwerking. Er kan dus ook sprake zijn van een (groot) verlies zonder dat hier een overlijden aan vooraf is gegaan.
Praten met lotgenoten kan troost en steun geven. Voor anderen om u heen gaat het leven weer verder, waardoor het lastiger kan zijn om met hen uw verhaal te delen. Lotgenoten begrijpen wat u bedoelt en hoe verdriet kan voelen. Vindt u het lastig om mentaal veerkrachtig te blijven? Evenmens Samen Verder geeft tips en adviezen hoe u uw mentale veerkracht kan vergroten.

Wat kunt u verwachten
• Een luisterend oor voor uw verhaal
• Contact met lotgenoten
• Fiets- en wandelcoaching
• Activiteiten in groepsverband en/of
• Individuele gesprekken

Neem gerust vrijblijvend contact op, dan kijken we samen of Evenmens iets voor u kan betekenen.

Aanspreekpunten
Ina Versmissen 
T. 06 10 16 91 51 
E. iversmissen@evenmens.nl

Lianne Mulder
T. 06 19 60 85 49  
E. LMulder@evenmens.nl

Samen wandelen of fietsen met Evenmens


Bij Evenmens Samen Verder lopen of fietsen we letterlijk en figuurlijk ‘een eindje met u mee’ in het rouwproces. De bedoeling van de wandeling of fietstocht is om mensen met een verlies bij elkaar te brengen. Al lopend en fietsend met elkaar in gesprek. Praten met lotgenoten kan namelijk troost en steun geven.

Het verwerken van verlieservaringen gaat buiten beter. Het praten in combinatie met het in beweging zijn (zowel fysiek als psychisch) geeft u ruimte en inzicht. Er is ruimte voor het verhaal, voor de emoties en het afscheid nemen. Maar het is ook goed om stil te zijn en dit te ervaren. We zijn er ‘even uit’, voelen onze hartslag en ervaren de natuur!

Aanmelden voor een wandeling of fietstocht? Bel naar 1 van onze aanspreekpunten of vul onderstaand formulier in en druk op versturen.

Wandelen vanaf Nijverdal


De wandeling vindt elke derde donderdag van de maand plaats, behalve in januari, juli, augustus en december. We vertrekken dan om 10.00 uur vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug of een andere locatie in de omgeving. Graag vooraf aanmelden. Daarna ontvangt u de juiste start-locatie.

Wandelen Wierden/Holten


De wandeling vindt elke tweede zaterdag in de maand plaats, behalve in januari, juli, augustus en december. We vertrekken dan om 10.00 uur vanaf vanaf de parkeerplaats tegenover Piet Bos aan de Holterbergweg 12 te Holten of vanaf het station in Wierden. Graag vooraf aanmelden. Na aanmelding ontvangt u de juiste start-locatie. 

Fietsen vanaf Nijverdal


Wilt u liever fietsen? De fietstocht vindt iedereen tweede dinsdag van de maand plaats, behalve in januari, februari, augustus en december. We vertrekken vanaf de achterkant van het station in Nijverdal. Graag vooraf aanmelden.

Wandelen Twenterand


De wandeling vindt elke tweede donderdag van de maand plaats, behalve in januari, juli, augustus en december. We vertrekken dan om 10.00 uur. Graag vooraf aanmelden. De juiste locatie wordt na aanmelding aan u kenbaar gemaakt.

Wandelen Enter


De wandeling vindt elke derde donderdag van de maand plaats, behalve in januari, augustus en december. We vertrekken dan om 13.30 uur vanaf Landgoed het Rheins, Reintszijweg 5 7468 SL te Enter.

Samen Verder Treffen


Heeft u een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Soms kost dat meer energie dan u hebt, en hoe vind u dan de weg vooruit? Het Samen Verder trefpunt is een ontmoetingsplek voor iedereen die door overlijden een dierbare moet missen.

Het trefpunt biedt gelegenheid om in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Aan de hand van een thema, verhaal of gedicht kunnen ervaringen worden uitgewisseld, kunt u uw eigen verhaal spiegelen aan dat van anderen, kunt u dat wat u raakt bespreekbaar maken, dat intense gemis, dat diepe verdriet. Door dat samen te delen, kan het begin zijn van het ervaren van meer rust, van u niet meer zo helemaal alleen voelen.

Data 2022: 3 maart, 7 april, 5 mei, 2 juni en 7 juli
Meer weten? Neem contact op met onze Samen Verder coördinatoren.


Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Evenmens


Bel: 0548 638 830


Email: info@evenmens.nl


Zoek ondersteuning