Zorgvragers

Heeft u behoefte aan ondersteuning?


Bevindt u zich in een zorgsituatie en hebt u behoefte aan ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld oppassen, gezelschap houden of speelhulp, of hulp bij vrijetijdsbesteding of een boodschapje doen? Heeft u behoefte aan ondersteuning van een gastgezin, hulp bij het opbouwen van een eigen sociaal netwerk of aan een meer intensieve en specialistische vorm zoals nachtzorg of terminale zorg? Dan kan Evenmens ondersteuning bieden door het inzetten van een zorgvrijwilliger.

Hoe werkt dit?
U kunt uw ondersteuningsvraag telefonisch (0548 638 830), tijdens het spreekuur in uw gemeente of via andere zorgorganisaties kenbaar maken bij Evenmens. Een coördinator van Evenmens komt bij u thuis voor een gesprek. Tijdens dit gesprek onderzoekt de coördinator op welke wijze uw vraag kan worden beantwoord, bijvoorbeeld door het inzetten van een zorgvrijwilliger. In dit geval wordt een bij uw situatie passende zorgvrijwilliger gezocht. Als de zorgvrijwilliger is gevonden volgt een kennismakingsgesprek bij u thuis met u, de zorgvrijwilliger en de coördinator. Indien er sprake is van een match worden de afspraken over de inzet van de zorgvrijwilliger vastgelegd in een overeenkomst. Het verloop van de inzet wordt door de coördinator periodiek met u geëvalueerd.

Wat zijn de kosten?
Aan de bemiddeling door Evenmens zijn voor u geen kosten verbonden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het aanspreekpunt van Evenmens voor uw gemeente of met het regionale kantoor, telefoon 0548 – 638 830.


Onze ondersteuningsmogelijkheden


Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Evenmens


Bel: 0548 638 830


Email: info@evenmens.nl


Zoek ondersteuning