Wildplukexcursie groot succes

De vrijwilligers in de gemeente Olst-Wijhe en Raalte waren 12 september uitgenodigd voor het jaarlijkse vrijwilligersuitje. Dit keer waren we te gast bij Willy Boogaard in de Aardehuizen in Olst. Zij nam ons mee naar de pluktuin voor een wildplukexcursie.

Willy gaf uitleg over welke wilde bloemen en planten eetbaar zijn, welke recepten je ermee kunt maken en welke werking ze hebben.
Zo kwamen we bij de ‘bijvoet’. Heb je vermoeide voeten en je doet een takje van de bijvoet in je schoen, dan is de vermoeidheid snel minder.
Van de wilde bertram had Willy een heerlijke spread gemaakt. Deze mochten we proeven op een cracker. En we hebben een kruidenbonbon gemaakt, dit gaf een smaakexplosie in de mond tijdens het eten. Elke bonbon had weer zijn eigen smaak door met verschillende bloemen te werken. Het was een gezellige middag, waarin we veel dingen mochten proeven waar je normaalgesproken aan voorbij loopt. De sfeer was gezellig, de vrijwilligers gaven na afloop aan een leuke inspirerende middag te hebben gehad.