Wil je écht iets voor iemand betekenen? Word maatje!

‘Dat iemand je vrijwillig wil helpen, dat geeft mij het gevoel dat ik misschien wel de moeite waard ben’

In onze omgeving wonen heel wat mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor of iemand om gezellig mee op pad te gaan. Onder hen zijn ook veel jongeren. Sommigen van hen kampen bovendien met (lichte) psychische problemen, waardoor ze vaak tijdelijk minder contact hebben met de buitenwereld.

In de gemeente Olst-Wijhe is Evenmens daarom gestart met het project Onder Ons. Met dit project wil Evenmens met behulp van vrijwilligers initiatieven ontplooien om jongeren die te maken hebben met GGZ-problematiek laagdrempelig te ondersteunen.
Bij Onder Ons gaan we uit van het principe dat ieder kind/jongere graag ‘gewoon’ wil opgroeien en geen uitzondering wil zijn ten opzichte van leeftijdsgenootjes. Evenmens zet daarom vrijwillige maatjes in. Zij bieden ontspanning, een luisterend oor en helpen een jongere weer richting te geven aan zijn/haar leven. Zij maken echt het verschil in het leven van de ander. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Geef je op bij Evenmens Olst-Wijhe.

Als maatje word je gekoppeld aan een kind/jongere die bij je past. Je gaat samen met een consulent vrijblijvend kennismaken. Het is belangrijk dat er van beide kanten een klik voelbaar is. Met de consulent wordt gekeken welke ondersteuning gewenst is en hoe je hier invulling aan kunt geven. Als maatje zorg je voor ontspanning en een luisterend oor. Door samen dingen te ondernemen leer je elkaar kennen en ontstaat vertrouwen. Denk aan: sporten, wandelen, een hapje of een drankje doen, spelletje spelen, shoppen of een bioscoop of theatervoorstelling bezoeken. Zo wordt indirect gewerkt aan meer zelfvertrouwen bij de jongere en het vergroten van de weerbaarheid. Van Yarin Jeugdhulp ontvang jij scholing en begeleiding op maat ten aanzien van de aanwezige problematiek.

Als vrijwilliger bied jij je maatje steun, maar zelf haal je er ook veel uit. Maatje worden is een mooie manier om iets te kunnen doen voor een ander en om mensen te ontmoeten die je anders misschien nooit was tegengekomen. Tevens ontlast je met jouw inzet de aanwezige mantelzorgers. Wil je meer weten over deze vorm van ondersteuning of wil je vrijwilliger worden? Meld je aan.

Contact
Herma Spoolder en Lianne Mulder
0570 820 993

Meer informatie

Digitale flyer.