“Wij willen deze energie in de maatschappij vasthouden”

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor stichting Evenmens. Ook in deze tijden van corona staan ze met toewijding, trouw en enthousiasme klaar voor alle zorgvragers. “Het coronavirus levert beperkingen op, maar wij hebben ook veel spontane acties zien ontstaan waar mensen zich vrijwillig hebben ingezet voor de medemens,” vertelt Mirjam Diderich, directeur van stichting Evenmens.

Mirjam vervolgt: “Een zorgvrijwilliger is onlangs bijvoorbeeld op pad geweest met een zorgvrager die maatschappelijk blind is (zeer slechtziend). Door middel van een stok kunnen de zorgvrijwilliger en zorgvrager gezamenlijk wandelen en tegelijkertijd ook voldoen aan de anderhalve meter regeling. Wandelen is gezond en is met wat aanpassingen en voorzorgsmaatregelen voor (bijna) iedereen mogelijk. Met de hulp van een trouwe zorgvrijwilliger, kan deze zorgvrager toch weer op pad! Heel fijn dat we daaraan mee kunnen werken. Het doel van Evenmens is om deze positiviteit en energie binnen de organisatie en bij de vrijwilligers te behouden; Ook na corona.”

Dienstverlening
Nu de maatregelen steeds meer versoepelen, wordt volop nagedacht over hoe het leven er na, of met corona uit kan zien. Ook wij als Evenmens worden uitgedaagd om nieuwe kansen te verkennen. Per 1 juni 2020 hebben we weer een aantal reguliere diensten en activiteiten voorzichtig opgestart. Onder andere de ontmoetingscentra voor mensen met geheugenproblemen en de OASE wandelingen en Samen Verder fietstochten en wandelingen. Inmiddels is het ook weer mogelijk om een fysieke afspraak in te plannen met de consulenten van Evenmens. De mantelzorgconsulenten kunnen u ondersteunen door bijvoorbeeld het bieden van een luisterend oor, het geven van informatie en advies, het overnemen van regeltaken of het helpen met het invullen van formulieren. Waar mogelijk zetten we in overleg een zorgvrijwilliger in.

Neem voor al uw vragen over mantelzorg en het coronavirus, advies of een luisterend oor op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur contact op via 0548 638 830 of mail info@evenmens.nl.