Werelds eten voor weinig

Vind je het ook een uitdaging om met beperkte middelen een lekkere en verantwoorde maaltijd te maken? En dat niet alleen voor je eigen gezin of vriendengroep, maar ook voor 4 gasten? Doe mee met ‘Werelds eten voor weinig’ waar je met een voedselpakket voor 8 personen creatief aan de slag gaat. Daarmee eet je in totaal twee keer gezellig samen met anderen, want de mensen die eerst jouw gasten zijn, koken een paar weken later voor jullie!

De actiegroep ‘inclusieve samenleving’ onderdeel van het lokaal preventie akkoord organiseert deze activiteit. De coördinatie is in handen van stichting de Welle.

Hoe werkt het?
Meld je aan met je gezin, of met je vriendengroep van 4 personen. Ook als je graag mee wilt doen en alleen bent, kun je je aanmelden. Wij zorgen ervoor dat je aan kunt schuiven bij anderen.
Na aanmelding krijg je te horen wie jullie gasten zijn. Jullie spreken zelf onderling af wanneer je voor elkaar gaat koken. En wanneer je de rollen omdraait, want ook jouw gasten worden uitgedaagd om met beperkte ingrediënten een maaltijd te verzorgen! Op de afgesproken datum haal je het voedselpakket op.

Tips voor de maaltijd
Vooraf krijg je adviezen over het samenstellen van een verantwoorde maaltijd. Omdat veel mensen het lastig om iets creatiefs met beperkte middelen te doen, krijg je tips die je kunnen inspireren. Prijzen van voedsel stijgen, daarom geven we je ook tips hoe en waar je op een voordelige manier gezonde ingrediënten voor gezonde producten kunt kopen.

Wat kost het?
Meedoen kost je, behalve wat tijd niets. Je krijgt van ons alle ingrediënten voor de maaltijd en een bedrag van 10 euro voor het verbruik van gas en smaakmakers voor je maaltijd.
Na afloop stuur je de gebruikte recepten en verhalen (waarom juist dit recept?) naar ons. Mét een paar foto’s van je smakelijke gerecht.

Met deze recepten, verhalen en foto’s maken we een kookboek! Hiermee inspireer je anderen om ook creatief aan de slag te gaan met gezonde voeding.

Meedoen?
Meld je aan voor 1 juni. De maaltijden plan je samen vóór de zomervakantie.
Aanmelden kan via leefstijlcoaches@stichtingdewelle.nl. Vermeld je naam en adres en met hoeveel personen Ook je vragen voor meer informatie kun je hier stellen..