Week van de jonge mantelzorger

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Daarom is het belangrijk om deze jongeren actief op te zoeken en te ondersteunen. Om meer begrip, herkenning en erkenning voor de jonge mantelzorger te creëren, is de ‘Week van de Jonge Mantelzorger’ in het leven geroepen.

Dit jaar vindt de ‘Week van de Jonge Mantelzorger’ plaats van 1 tot en met 7 juni. Landelijk worden er door verschillende professionals en organisaties (online) activiteiten georganiseerd om de jonge mantelzorgers extra aandacht te geven. Ook vanuit het ministerie van VWS gaat een grote campagne van start. Evenmens heeft voor alle jonge mantelzorgers een leuke verrassing in deze week.

Jonge mantelzorgers
Steeds meer jongeren zorgen voor een ziek familielid en dat kan best zwaar of vervelend zijn. Jonge mantelzorgers hebben dan minder tijd voor leuke dingen, want ze moeten thuis helpen. Of ze voelen zich schuldig dat ze iets gezelligs doen. Zorgen voor een ander is natuurlijk ook mooi en je leert er veel van. Maar soms is het wat teveel en dan kunnen ze wel wat steun gebruiken. Daarom is het goed dat er meer aandacht voor deze doelgroep komt. Jonge mantelzorgers denken zelf vaak nog heel lang dat hun situatie thuis normaal is.

Zorgen voor een familielid, in combinatie met school, vrienden en hobby’s is pittig, helemaal in deze tijd. Je staat er niet alleen voor dus, deel je zorg!

Zoek contact met Helma Boorsma, Annelies Slager of Lucia Wolters, consulenten jonge mantelzorgers van Evenmens.
Tel. 0548-638 830.
Of email: info@evenmens.nl.

Klik hier voor meer informatie over onze ondersteuningsmogelijkheden.

Klik hier voor leuke tips voor jonge mantelzorger in deze coronatijd

Deel je Zorg!
“Deel je zorg’. Een nieuwe campagne voor jonge mantelzorgers. Maar wat houdt dat in? Eric Corton gaat in gesprek met o.a. Minister Hugo de Jonge, 3FM DJ Frank van der Lende en vlogger Brahim Lakhal.
Kijk mee op: https://youtu.be/KsZLMaj-lcA

Drie Jonge mantelzorgers gaan onder leiding van Eric Corton in gesprek met minister Hugo de Jonge. Het gesprek gaat over hoe het is om op jonge leeftijd mantelzorger te zijn. We horen persoonlijke verhalen. Belangrijke vraag is: hoe deel jij je zorg met anderen? Met medewerking van FM3 DJ Frank van der Lende en vlogger Brahim Lakhal.