Webinar Autisme en Communicatie terugkijken!

Een online bijeenkomst over Autisme en Communicatie. Dit Webinar is bedoeld voor ouders van een kind met autisme, mensen met (vermoeden van) autisme, mantelzorgers, professionals en andere belangstellenden. Nynke Zuurmond neemt ons mee in haar verhaal.

Kijk hieronder de online bijeenkomst van vrijdag 26 juni 2020 terug.

Nynke Zuurmond is ervaringsdeskundige, ambulant hulpverlener en trainer op gebied van autisme. Zij is moeder van twee kinderen. Haar oudste zoon heeft ASS en ook zijzelf heeft vijf jaar geleden de diagnose autisme gekregen. Jarenlang heeft Nynke diverse vormen van begeleiding gehad en pas na haar diagnose kreeg ze de juiste begeleiding. Met heel hard werken, en veel zelfkennis, werkt ze nu als zelfstandige en is het haar missie om meer bekendheid te geven over autisme en vooral autisme bij vrouwen.

Haar wereld is sinds haar diagnose ontzettend veranderd. Ze kan nu gelukkig zeggen dat ze haar leven heeft kunnen ombuigen van ‘overleven’ naar ‘echt kunnen leven’.

Tijdens het Webinar werd de vraag gesteld of Nynke meer kan vertellen over waar meisjes met autisme meer/anders tegenaan lopen dan jongens met autisme? Haar antwoord kon helaas niet live meegenomen worden, vandaar dat we deze op deze website beantwoorden:

“Wat je ziet in de praktijk is dat meisjes met autisme vaak sneller sociaal wenselijk gedrag laten zien, zich aanpassen aan anderen en daarin hun eigen grens minder goed voelen en/of bewaken. Hierdoor krijgen ze vaak klachten, zoals depressie en angsten. Jongens zijn van nature, mede doordat zij meer testosteron in hun lijf hebben, meer naar buiten gericht. Ze reageren soms explosiever. Hierdoor heeft de omgeving er vaker/sneller last van en wordt er sneller hulp ingezet.”

Heeft u nog andere vragen, neem dan gerust op met de consulenten van Evenmens in uw eigen gemeente of bel of mail naar:

Herma Spoolder
T. 0636403898
E. hspoolder@evenmens.nl.
Meer weten over het aanbod van Evenmens op het gebied van autisme? Klik dan hier!