Vrijwilligers

Wilt u tijd vrij maken voor iemand die het nodig heeft?


Wilt u ook iets zinvols betekenen voor kwetsbare mensen in uw gemeente? Als zorgvrijwilliger lever je een onmisbare bijdrage aan de samenleving, vooral aan mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden.

Ouderen, zieken, kinderen en volwassenen met een beperking of psychische kwetsbaarheid, eenzame mensen en mantelzorgers worden ondersteund door de inzet van zorgvrijwilligers. Door de zorgvrijwilligers komt de buitenwereld naar binnen. Ze brengen gezelligheid en geven mensen extra aandacht op verschillende gebieden. Ontdek welke mogelijkheden uw inzet u en een ander kan bieden.

Wij zijn blij met – en trots op – onze zorgvrijwilligers. Daarom worden er regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd waaraan u naar behoefte kunt deelnemen. Ook zijn er (regelmatig) ontspannende activiteiten waar u andere zorgvrijwilligers kunt ontmoeten. Meer weten? Neem contact op met onze consulent van Evenmens in uw gemeente:

Hellendoorn: 0548 - 638 830
Olst-Wijhe: 0570 - 820 993
Raalte: 0572  -820 997
Rijssen-Holten: 0548 - 638 830
Twenterand: 0546 - 898 372
Wierden: 0546 - 898 372.

Voor iedere zorgvrijwilliger wordt een VOG (verklaring omtrent gedrag) aangevraagd. 
Klik hier voor een instructie over het rijden met een rolstoel.

Ook zorgvrijwilliger worden? Meld je dan nu aan!

Protocol Corona virus voor vrijwilligers

Samen Oplopen

Gezinnen die veel problemen tegelijk hebben, komen daar vaak moeilijk uit. Door alle stress komt de ontwikkeling van de kinderen in de knel en worden gezinnen doorverwezen naar hulpverlening. Maar niet iedereen vindt dat altijd de fijnste oplossing. Om deze gezinnen te helpen en kinderen de kans te geven gezond op te groeien, is Stichting Evenmens in zeven gemeenten in Overijssel van start gegaan met Samen Oplopen.

Klik hier voor aanmelden en informatie

Onze mogelijkheden voor u als vrijwilliger


Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Evenmens


Bel: 0548 638 830


Email: info@evenmens.nl


Zoek ondersteuning