Vacatures voor zorgvrijwilligers

Wilt u respijtzorg bieden aan thuiswonende dementerenden en hun mantelzorgers ontlasten door een praatje, spelletje of wandelingetje met deze mensen te maken dan zijn we op zoek naar u voor de volgende gemeentes!


  • Puber zoekt jonge zorgvrijwilligster om samen leuke activiteiten te ondernemen. Je hebt affiniteit voor kinderen met een beperking.
  • Vervoersvrijwilliger gezocht voor een jonge man om hem naar het zwembad te brengen op de dinsdagavond 19.10 uur.

Voor informatie over deze en andere vacatures kunt u contact opnemen met Jacqueline Broekhof, jbroekhof@evenmens.nl, telefoon 0548 – 638 830 of 06 – 36 40 40 00 of met Henriëtte Veneberg, hveneberg@evenmens.nl, telefoon 0548 – 638 830 of 06 – 10 16 91 56.

Vacatures voor specifieke taken

Wilt u respijtzorg bieden aan thuiswonende dementerenden en hun mantelzorgers ontlasten door een praatje, spelletje of wandelingetje met deze mensen te maken dan zijn we op zoek naar u voor de volgende gemeentes!


Al sinds mensenheugenis is het boerenerf een gastvrije plek. In deze omgeving zijn mensen welkom die niet zo gemakkelijk kunnen meedraaien in de maatschappij. Mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking bijvoorbeeld. Binnen een zorgboerderij ontdekken zij hun mogelijkheden en vinden ze een plaats om zichzelf te mogen zijn. Op de boerderij is het gezellig, je kunt er iets leren en je kunt een handje meehelpen. Zo verzorgen deelnemers de dieren, helpen mee op het land of bereiden de warme maaltijd.

Een zorgboerderij is een kansrijke plek om persoonlijke groei en ontwikkeling van deelnemers mogelijk te maken. Het is een omgeving die prikkelt en stimuleert en daarnaast voldoende structuur en veiligheid kan bieden zodat deelnemers de uitdaging ook aan durven gaan. Een zorgboerderij is ook een omgeving met voldoende ruimte om elkaar niet in de weg te zitten en kent voldoende variatie om werk of dagbesteding op maat te bieden.

Zorgvrijwilligers bieden extra helpende handen bij de opvang van de deelnemers van de zorgboerderij. Dat betekent meer zorg en aandacht voor hen.

Zorgboeren zoeken in toenemende mate ondersteuning bij de bemiddeling en begeleiding van vrijwilligers. Zij kunnen in midden en noordoost Overijssel daarvoor terecht bij Evenmens. Dankzij de vrijwillige inzet worden mantelzorgers ontlast. Daarnaast biedt een zorgboerderij mogelijkheden voor leuk, zinnig en waardevol vrijwilligerswerk, waar vrijwilligers hun ‘ei’ in kwijt kunnen.

Evenmens en de deelnemende zorgboeren zijn ontzettend blij met de vrijwilligers die vol enthousiasme hun tijd en energie aan de deelnemers willen besteden. Zonder hen zou de dag op een zorgboerderij er anders uitzien!

 Voor zorgvrijwilligers die op een zorgboerderij worden ingezet volstaat het deelnemen aan de basiscursus. De inzet vereist geen aanvullende training.

Ben je geïnteresseerd in het bieden van ondersteuning op een zorgboerderij? Meld je dan aan als zorgboerderijvrijwilliger. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het aanspreekpunt van Evenmens in uw gemeente of met het regionale kantoor, telefoon 0548 – 638 830.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich willen specialiseren in dementie

Wil je als vrijwilliger een belangrijk steentje bijdragen aan het welzijn van iemand met dementie en zijn of haar mantelzorger? Dan zijn we op zoek naar jou!


Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich willen specialiseren in dementie Steeds meer mensen zullen in de toekomst geconfronteerd worden met dementie. Bij zichzelf of in hun naaste omgeving. Mensen met dementie trekken zich vaak terug uit het maatschappelijke leven. Ze voelen dat er dingen minder goed gaan en dat mensen anders op hen reageren. Zij zoeken houvast in een wereld die voor hen steeds ongrijpbaarder wordt.

Mantelzorgers zorgen 24 uur per dag voor hun naasten en ervaren het als heel waardevol om hierin gesteund te worden. Evenmens organiseert komend najaar een cursus voor de vrijwilligers die interesse hebben zich te specialiseren in dementie. Er zal een serie van vier bijeenkomsten georganiseerd worden waarin o.a. ingegaan wordt op ziektebeelden, communicatietechnieken, ervaringsoefeningen en samen te ondernemen activiteiten. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

We zetten je dan graag in als gespecialiseerde vrijwilliger bij iemand met dementie en zijn of haar mantelzorger. Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met Margret Overkamp, projectmedewerker Evenmens, telefoon: 0548 – 638830. Voor aanvang van de cursus zal een selectiegesprek plaatsvinden.

[caldera_form id="CF5bfbf4998e647"]

Stage lopen bij Evenmens als erkend leerbedrijf

Evenmens is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend als leerbedrijf.


Wat kun je als stagiair verwachten?
Evenmens zet regelmatig stagiairs in van verschillende opleidingen. Als stagiair word je, net als de zorgvrijwilligers, zelfstandig ingezet bij gezinnen en bij ouderen in de thuissituatie.

Je praktijkbegeleider is een coördinator zorg die het aanspreekpunt is van de organisatie. De praktijkbegeleider begeleidt je tijdens je stage op afstand. Dat houdt in dat de praktijkbegeleider voortgangsgesprekken met je voert maar niet op de werkvloer aanwezig is. Dit betekent dat er een grote mate van zelfstandigheid van je wordt verwacht.

Evenmens kan in het algemeen geen stage bieden aan stagiairs die meer dan vier uur per week stage moeten lopen, met uitzondering van een eventuele derdejaars stagiair die als coördinator zorg zal worden ingezet.

MBO niveau 4

Evenmens zet stagiairs in die een relevante welzijnsopleiding volgen via de Beroepsopleidende leerweg (BOL) en op niveau 4. Denk hierbij aan medewerker maatschappelijke zorg, pedagogisch werk of sociaal maatschappelijke dienstverlening.

Maatschappelijke stage
Jongeren worden vanuit school in de gelegenheid gesteld een maatschappelijke stage te lopen van een aantal uren per jaar. Evenmens biedt hiervoor de mogelijkheid mits er op dat moment een geschikte zorgvrager is of er  geschikte werkzaamheden te doen zijn op het kantoor.

HBO niveau
Evenmens zet stagiairs in die een relevante zorg- of welzijnsopleiding volgen zoals sociaal pedagogisch hulpverlener, maatschappelijk werk en dienstverlening, de combinatie opleiding social work of pedagogiek. Uit ervaring blijkt dat Evenmens vooral voor de eerstejaars studenten een geschikte stageplek is. Stagiairs worden ingezet bij gezinnen in de thuissituatie waar sprake is van zorg of bij ouderen waar sprake is van een beperking. Stagiairs kunnen bij gebleken geschiktheid ook ingezet worden als netwerkcoach bij mensen die een sociaal netwerk willen opbouwen. Incidenteel kan er een derdejaars stagiair maatschappelijk werk en dienstverlening geplaatst worden die dan de functie van coördinator zorg op zich gaat nemen. Deze stagiair wordt begeleid door de stagecoördinator.

Scholing
Als stagiair neem je deel aan de basiscursus mee die twee keer per jaar wordt gegeven. Ook wordt er een aantal verplicht te volgen intervisiemomenten met je ingepland.

Reiskosten
Evenmens gaat ervan uit dat je als stagiair de beschikking hebt over een OV-chipkaart met een studentenreisproduct en dat je reist met het openbaar vervoer of per fiets.

Voor informatie over stage kun je contact opnemen met stagecoördinator Henriëtte Veneberg hveneberg@evenmens.nl, telefoon 0548 – 638 830 of 06 – 10 16 91 56

Nieuws

Het laatste nieuws van EvenmensKlik hier voor meer berichten & tips

Agenda

Workshops, lezingen en trainingsdataKlik hier voor alle agenda items