Veelgestelde vragen over Mantelzorg en het coronavirus

Als mantelzorger wil je weten waar je rekening mee moet houden in de zorg voor jouw kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet? MantelzorgNL geeft met deze informatie antwoord op een aantal vragen die nu al bij hun binnen komen. 

Klik hier voor de Veelgestelde vragen mantelzorg en het coronavirus

  • Ik hoor dat het verstandig is om nu uit de buurt te blijven van de kwetsbare ouderen. Maar ik voel mij goed en wil graag bij mijn hulpbehoevende naaste op bezoek. Doe ik daar wel goed aan?
  • Nu ons sociale leven zo goed als stil is gevallen wil ik toch graag met mijn hulpbehoevende naaste af en toe een ommetje doen. Maar ja, dan komen we misschien ook weer anderen tegen. Hoe weet ik of er iemand in onze omgeving besmet is met het coronavirus?
  • Mijn hulpbehoevende naaste woont in een verpleeghuis. Kan ik nog op bezoek komen?
  • Het verpleeghuis zegt dat mijn vader niet meer naar buiten mag.

Klik hier voor de antwoorden en andere Veelgestelde vragen