Vacatures Olst-Wijhe

• Regelmatig zijn we op zoek naar vrijwilligers die Vrijwilligers Palliatief Terminale Zorg kunnen bieden. Zowel voor overdag als ‘s nachts van 23.00 – 7.00 uur komen er regelmatig vragen binnen. U krijgt hiervoor eerst een training aangeboden.

• Voor een dame van ver in de 90 jaar in Wijhe met lichte geheugenproblemen, zoeken we iemand voor korte wandelingen naar de eendjes en kopjes thee in de middag. Ook het samen lezen van gedichten en praten over mens en natuur vindt mevrouw fijn.

• We zijn op zoek naar iemand met affiniteit voor tuinieren die iets wil betekenen voor de medemens. Vind jij het leuk om in de tuin te werken, weet je hier het nodige van? Voor een meneer met lichte geheugenproblematiek in de omgeving van Wesepe zoeken we iemand die op basis van de tuin in gesprek kan gaan met hem.

• Vind jij het leuk om een jonger in zijn/haar kracht te zetten? Voor een meisje van 13 jaar uit Wijhe zijn we op zoek naar iemand die het leuk vindt om eens in de twee weken met haar te wandelen. Wandelen en direct een luisterend oor zijn. Kan ze bij jou haar verhaal in vertrouwen kwijt en wil jij haar helpen bij het verkrijgen van meer zelfvertrouwen? Neem dan vooral contact met ons op.

• Evenmens Olst-Wijhe is op zoek naar gastgezinnen die hun deuren willen openen voor een kind met een (lichte) zorgvraag of jonge mantelzorgers die opgroeien in een gezin met zorg. Wil jij vanuit maatschappelijke betrokkenheid een kind opvangen bij jou thuis? Een gastgezin kan een gezin met kinderen zijn, maar kunnen ook stellen zijn zonder kinderen, alleenstaanden of senioren. Het belangrijkste is dat je als gastgezin een vertrouwensband met het kind gaat opbouwen en dat het kind zich veilig en vertrouwd voelt bij het gastgezin of de gastouder(s).

• Ben jij die flexibele, rustige vrouwelijke vrijwilliger, die houdt van wandelen, fietsen en een spelletje? Voor een mevrouw van 75 jaar uit Wijhe met dementie zoeken we iemand die haar, ter ontlasting van de mantelzorger, wil bezoeken. Daarin is het ook de wens dat dit zo nu en dan op zaterdag is. Of eens in de twee weken op maandagavond, zodat meneer weer kan deelnemen aan het koor. Mevrouw heeft affiniteit met dieren en de boerderij.

• Voor een meisje van 9 jaar uit Wijhe, die jonge mantelzorger is voor haar oudere broer, zoeken we een maatje. Iemand die haar wekelijks of eens in de twee weken wat afleiding kan bezorgen en waar ze haar ‘ei’ bij kwijt kan. Ze houdt van tennissen. Opgroeien in een zorgsituatie is niet makkelijk en vraagt veel van de jongere. Kun jij zorgen voor dat stukje ontspanning dat dit meisje zo nodig heeft?

• Wij zoeken mensen die af en toe bij iemand nachtzorg willen verlenen. Vaak kun je zelf wel wat slapen. Je hoeft geen handelingen te doen die door thuiszorgmedewerkers worden gedaan. Wij geven je hier graag eerst meer informatie over.

Wilt u meer weten over één van bovenstaande vacatures? Neem dan contact op via
Tel. (0570) 820 993 of
email: info@evenmens.nl.