Vacatures Olst-Wijhe

• Een gezin in Olst zoekt een vrijwilliger die 1x per maand op een avond in het weekend aanwezig kan zijn bij hun zoon. Hij heeft de diagnose ASS en vindt het niet fijn om alleen te zijn. De ouders bieden dusdanige begeleiding aan hem dat ze af en toe de behoefte hebben even met z’n tweeën iets te ondernemen. De jongen houdt van voetbal, een spelletje spelen of samen een film kijken.

• zijn we op zoek naar vrijwilligers die Vrijwilligers Palliatief Terminale Zorg kunnen bieden. Zowel voor overdag als ’s nachts van 23.00 – 7.00 uur komen er regelmatig vragen binnen. U krijgt hiervoor eerst een training aangeboden.

• Voor een dame van ver in de 90 jaar in Wijhe met lichte geheugenproblemen, zoeken we iemand voor korte wandelingen naar de eendjes en kopjes thee in de middag. Ook het samen lezen van gedichten en praten over mens en natuur vindt mevrouw fijn.

• Voor een dame van in de 80 jaar in Wijhe zoeken we een lieve, doch pittige vrijwilligster met eigen mening. Iemand die wel houdt van een diepgaand gesprek en een grapje. Overweeg je al langer om iets voor iemand te betekenen en heb je eens in de twee weken een paar uurtjes tijd? Mevrouw houdt van de natuur en zou er ook graag eens met de auto op uitgaan. Denk je dit lijkt me wel wat? Laat het ons weten.

• Voor een toegankelijke mevrouw van 79 jaar in Wijhe zoeken we een vrouwelijke vrijwilligster om mee te wandelen. Mevrouw zoekt afleiding en een luisterend oor. Wil jij haar dat al wandelend bieden? Dan horen we dat graag. Samen kunnen we het leven van deze mevrouw iets fijner maken.

• Evenmens Olst-Wijhe is op zoek naar gastgezinnen die hun deuren willen openen voor een kind met een (lichte) zorgvraag of jonge mantelzorgers die opgroeien in een gezin met zorg. Wil jij vanuit maatschappelijke betrokkenheid een kind opvangen bij jou thuis? Een gastgezin kan een gezin met kinderen zijn, maar kunnen ook stellen zijn zonder kinderen, alleenstaanden of senioren. Het belangrijkste is dat je als gastgezin een vertrouwensband met het kind gaat opbouwen en dat het kind zich veilig en vertrouwd voelt bij het gastgezin of de gastouder(s).

• Voor een jonge moeder zoeken we iemand die het samen met haar even gezellig wil maken. Een babbeltje maken, even er uit of gewoon samen een film kijken.

• Vind jij sociaal contact ook belangrijk? Een moeder met een klein netwerk zoekt iemand die er af en toe voor haar wil zijn. Een kopje thee, misschien iets samen ondernemen, een leuk sociaal onderling op gelijkwaardig niveau.

• Wij zoeken mensen die af en toe bij iemand nachtzorg willen verlenen. Vaak kun je zelf wel wat slapen. Je hoeft geen handelingen te doen die door thuiszorgmedewerkers worden gedaan. Wij geven je hier graag eerst meer informatie over.

• Voor een meneer van 92 uit Wijhe zoeken we iemand die hem zo nu en dan in de avond wil bezoeken. Meneer kan vanwege een oogprobleem niet meer lezen en tv kijken als het donker is. De avonden duren hem erg lang. Gun jij deze meneer wat afleiding en gezelligheid? Kun jij goed luisteren, ben je geduldig en vind je het interessant om oude verhalen uit de oorlog te horen? Wij komen heel graag met je in contact.

Wilt u meer weten over één van bovenstaande vacatures? Neem dan contact op via
Tel. (0570) 820 993 of
email: info@evenmens.nl.