Theatervoorstelling ‘Vitaal (mantel)zorgen’

Evenmens, informele zorg voor elkaar bestond in oktober 2021 veertig jaar! 40 jaar waarin de organisatie is gegroeid vanuit de Oppascentrale voor kinderen met een handicap naar een organisatie die met 25 mantelzorgconsulenten meer dan 8000 mantelzorgers ondersteunt met informatie en advies. We zetten meer dan 700 vrijwilligers in bij mensen met dementie, niet-aangeboren hersenletsel, GGZ problematiek of andere zorgvragen.

Om dit mooie jubileum te vieren, organiseren we in ons jubileumjaar meerdere activiteiten.

Op 3 juni 2022 staat worden twee terugspeelvoorstellingen gegeven in het ZINiN Theater in Nijverdal. Terugspeeltheater is een vorm van improvisatie theater, waarbij de acteurs en muzikant echte ervaringen en persoonlijke verhalen, direct vertalen naar theaterscenes. Op 3 juni nodigen we jullie uit om met elkaar verhalen en ervaringen rondom “vitaal mantelzorgen” te vertellen. De acteurs en muzikant maken daar ter plekke pakkend theater van. Zo ontstaat een voorstelling, die ontroert, humor en (h)erkenning geeft.


14.30 – 16.00 uur (inloop vanaf 14.00 uur) Een unieke middag met een voorstelling voor de volwassen mantelzorgers. Een voorstelling waar met veel gevoel, humor en herkenning het dagelijkse leven van mantelzorgers vertolkt wordt. De voorstelling is geschikt voor iedereen die wel eens voor iemand zorgt, maar zeker ook voor vrijwilligers en professionals die zich inzetten om mantelzorgers te ondersteunen. We heten u meer dan welkom om deze voorstelling samen met ons te beleven.

18.30 – 20.00 uur, (inloop vanaf 18.00 uur) een voorstelling voor de jonge mantelzorgers en hun gezin. Een toffe en mooie voorstelling die écht duidelijk maakt hoe het is om jonge mantelzorger te zijn. Deze avond mag je niet missen. Ben jij een jonge mantelzorger? Meld je dan samen met je gezin aan! Na afloop is er voor iedereen iets lekkers.

Meld je hieronder aan voor 1 van de voorstellingen. Entree is gratis!

Theatervoorstelling mantelzorgers, vrijwilligers en professionals

Theatervoorstelling Jonge mantelzorgers en gezin