Samen verder, rouw en verlies


In de rouw? U staat er niet alleen voor!

Rouwen kun je doen om iemand die overleden is, maar je kunt ook rouwen om levend verlies; over het afscheid nemen van verwachtingen en toekomstdromen. Als er sprake is van een aandoening bij een naaste met een afnemende fysieke en/of psychische gezondheid spreek je van levend verlies. En elk belangrijk verlies, dus niet alleen dat waar de dood op volgt, zorgt voor een proces van rouw dat moet worden doorleefd.

Wie rouwt, doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Maar iedereen heeft te maken met verdriet en pijn. Er zijn veel meer mensen in de gemeente Twenterand die in de rouw zijn. Er samen over praten kan helpen. Daarom beginnen Avedan en Evenmens in september weer met de groep Samen verder, rouw en verlies. Deze is bedoeld voor senioren van 70 jaar en ouder in de gemeente Twenterand. In de groep praat u met mensen over het verlies, en waar u tegenaan loopt. Dat lucht op, en het is fijn om te ontdekken dat uw gevoelens van eenzaamheid of gemis heel normaal zijn.

In acht ontmoetingen staan zulke gevoelens centraal. De volgende thema’s komen aan de orde: emoties, verbindingen, herinneringen, sociale leven en gezonde levensstijl. De herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven, helpen stap voor stap de weg vooruit te vinden.

Start: dinsdag 6 september
Wanneer? 8 dinsdagochtenden van 10.00 uur tot 11.30 uur.
6, 13, 20 en 27 september; 4, 11 en 18 oktober en 15 november.
Waar? Johanneshoeve aan de Dalweg 39 in Westerhaar-Vriezenveensewijk
Kosten: deelname is gratis
Vragen en aanmelden:
Gea Boorsma: g.boorsma@avedan.nl | 06 10011776 of
Ina Versmissen: iversmissen@evenmens.nl | 0610169151.