Samen verder, rouw en verlies

Rouwen kun je doen om iemand die overleden is, maar je kunt ook rouwen over het afscheid nemen van verwachtingen en toekomstdromen. Vermindering van gezondheid bij jezelf of je naaste is een proces wat verdriet met zich mee kan brengen. En dat geldt ook bij een scheiding van jouw partner, ouder of kind om wat voor reden dan ook. Of je hebt te maken met ‘stil verdriet’ bij een verslaving aan bijvoorbeeld alcohol of drugs.

Elk belangrijk verlies, dus niet alleen dat waar de dood op volgt, zorgt voor een proces van rouw dat moet worden doorleefd. Wie rouwt, doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Maar iedereen heeft te maken met verdriet en pijn. Er zijn meer mensen in de gemeente Twenterand die in de rouw zijn. Er samen over praten kan helpen. Daarom beginnen Avedan en Evenmens in september weer met de groep Samen verder, rouw en verlies. In de groep praat je met mensen over het verlies, en waar je tegenaan loopt. Dat lucht op, en het is fijn om te ontdekken dat jouw gevoelens van eenzaamheid of gemis heel normaal zijn.

In acht ontmoetingen staan zulke gevoelens centraal. De volgende thema’s komen aan de orde: emoties, verbindingen, herinneringen, sociale leven en gezonde levensstijl. De herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven, helpen stap voor stap de weg vooruit te vinden.

Start: dinsdag 6 september

Wanneer: 8 dinsdagochtenden van 10.00 uur tot 11.30 uur.
6, 13, 20 en 27 september; 4, 11 en 18 oktober en 15 november.

Waar: Johanneshoeve aan de Dalweg 39 in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Kosten: deelname is gratis

Vragen en aanmelden:

Gea Boorsma: g.boorsma@avedan.nl | 06 10011776 of

Ina Versmissen: iversmissen@evenmens.nl | 0610169151.