Presentje voor alle mantelzorgers in gemeente Raalte

In het kader van de Dag van de Mantelzorg (as. 10 november) wil de Gemeente Raalte, samen met mantelzorgondersteuning Raalte, alle mantelzorgers graag in het zonnetje zetten en een hart onder de riem steken. Om hun waardering voor mantelzorgers in deze corona-tijd kenbaar te maken, heeft de gemeente besloten dat alle mantelzorgers een presentje krijgen.

Wethouder Gerria Toeter-Aalderink reikte donderdagochtend 5 november het eerste pakketje uit aan Alexandra Lokate. Zij is mantelzorger voor haar zoontje en daarnaast ook nog voor haar moeder. Alle ingeschreven mantelzorgers (bij Evenmens Raalte en Carinova Mantelzorgondersteuning) krijgen een pakketje thuisbezorgd. Natuurlijk houden we daarbij rekening met de regels van het RIVM. Het pakketje met lekkernijen is gemaakt door de Knapenvelder uit Raalte.

Mantelzorgondersteuning Raalte
Mantelzorger bent u als u langere tijd voor uw naaste zorgt. Deze zorg is vaak dagelijks en kan niet zomaar beëindigd worden. Wat uw situatie ook is, als mantelzorger komt er vaak veel op u af. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven, maar het kan u ook erg belasten. Bijvoorbeeld wanneer u uw mantelzorgtaken moet combineren met een baan. Balans vinden tussen werk en zorg is een hele uitdaging. Mogelijk heeft u als mantelzorger, juist in deze tijd van het Corona virus, vragen over uw situatie of extra ondersteuning nodig. Daarom zetten de mantelzorgconsulenten zich in om, ondanks de beperkende maatregelen, de individuele mantelzorgondersteuning zoveel mogelijk door te laten gaan. We kijken, samen met u als mantelzorger, naar de meest geschikte manier waarop dat kan.

Bent u ook mantelzorger en heeft u vragen? Deel uw zorg! De mantelzorgconsulenten in Raalte zijn iedere dag telefonisch bereikbaar. Natuurlijk kunt u uw vragen ook per mail stellen.

Evenmens Raalte
T. 0572-820997.
E. info@evenmens.nl.

Carinova Mantelzorgondersteuning
T. 0570 518185
E. steunpuntmantelzorg@carinova.nl