Oogcafé Nijverdal: Als zien steeds moeilijker wordt

Een Oogcafé is een ontmoetingsplaats waar mensen met een oogaandoening ervaringen kunnen uitwisselen. Het zijn informele bijeenkomsten met regelmatige presentaties of verhalen van gastsprekers, onder het genot van een kop koffie, thee of een drankje. In Nijverdal gaat het Oogcafé op maandag 19 september van start.

De bijeenkomsten voor blinden en slechtzienden in Nijverdal worden al jaren georganiseerd door Evenmens informele zorg voor elkaar, in samenwerking met Bartimeus. Dit najaar gaan deze ontmoetingen verder onder de naam Oogcafé, in samenwerking met de Oogvereniging. Elke derde maandag van de maand is er een bijeenkomst in de Socioruimte aan de Bendien Smitshof 38 te Nijverdal. Van 10.00 tot 13.00 uur. Het Oogcafé is voor iedereen uit het werkgebied van Evenmens toegankelijk. Ook familieleden, vrienden en kennissen zijn van harte welkom.

Een oogaandoening heeft ingrijpende gevolgen in het dagelijks leven. Dingen die vanzelfsprekend waren, kosten nu moeite of lukken niet meer. Denk bijvoorbeeld aan autorijden of mensen herkennen op straat. Natuurlijk zijn er instanties die kunnen helpen hiermee te leren omgaan.
Maar hoe prettig zou het zijn om ook eens te praten met mensen die hetzelfde meemaken als u?

Iets voor u?
Tijdens de bijeenkomsten staan eigentijdse thema’s centraal en is er voldoende ruimte voor gezelligheid en creativiteit, zoals samen koken. Degene die wil, kan blijven lunchen. De kosten voor de lunch zijn voor eigen rekening. een kopje koffie of thee kost € 0,85. In 2022 vinden de bijeenkomsten plaats op: 19 september, 17 oktober, 21 november en 19 december

Neem voor meer informatie contact op met: Jacqueline Broekhof, T. 0548 638 830. Of stuur een email naar: info@evenmens.nl.
U kunt ook contact opnemen met Ellen Zieleman, email: ellenzieleman63@gmail.com.