Onze mantelzorgondersteuning gaat gewoon door

Opeens staat de wereld op z’n kop. Het is een gekke tijd. Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM en letten we een beetje extra op de mensen in onze omgeving. Als mantelzorger wilt u natuurlijk wel graag weten waar u rekening mee moet houden in de zorg voor uw kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet?

Mogelijk heeft u als mantelzorger, juist in deze tijd van het Corona virus, vragen over uw situatie of extra ondersteuning nodig. Daarom zet Evenmens zich in om, ondanks de maatregelen, de individuele mantelzorgondersteuning wél zoveel mogelijk door te laten gaan. Onze kwetsbare doelgroep heeft zorg juist het hardst nodig. Ons werk gaat dus zo veel mogelijk door.

We kijken, natuurlijk samen met u als mantelzorger, naar creatieve manieren waarop dat kan. Per hulpvraag zullen samen bekijken wat er binnen de huidige situatie mogelijk is. Met elkaar kunnen we het. Schroom niet om contact op te nemen. Onze mantelzorgconsulenten werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar.
Zorgen voor een ander hoeft u immers niet alleen te doen!

Klik hier voor de consulenten uit uw gemeente!
Hellendoorn
Rijssen-Holten
Wierden
Raalte
Olst-Wijhe
Twenterand

Hulp aan jonge mantelzorgers
Het kan zijn dat jonge mantelzorgers zich in deze tijd meer zorgen maken om hun naaste met gezondheidsproblemen. Vooral als ze zorgen voor iemand op leeftijd of voor iemand met een kwetsbare gezondheid. Het is dus belangrijk dat we jonge mantelzorgers extra in de gaten houden. Onze consulenten jonge mantelzorgers zitten voor hen klaar om waar mogelijk hulp te kunnen bieden. Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een speciale, online activiteit. Houd onze sociale media en website in de gaten.

Klik hier voor de contactgegevens van de consulenten jonge mantelzorgers.