Ontroerende voorstelling over het dagelijkse leven van mantelzorgers

‘Het was confronterend, herkenbaar, mooi en verhelderend. Met passie gespeeld. We hadden het niet willen missen!’
‘Heel bijzonder en ik was er even stil van. Het zette me aan het denken.’

Zomaar enkele opmerkingen van bezoekers van de speciale terugspeeltheatervoorstellingen die Stichting Evenmens onlangs aanbood aan mantelzorgers in de regio. Evenmens begeleidt en ondersteunt mantelzorgers al meer dan veertig jaar. Om dit jubileum te vieren, worden in 2022 meerdere activiteiten georganiseerd, waaronder deze speciale voorstellingen in het ZINiN Theater.

Emotioneel kijkt een mantelzorger uit het publiek naar het toneel waar het gezelschap Kracht van Beleving haar levensverhaal dat ze even daarvoor heeft gedeeld met het publiek, door middel van een lied te gehore brengt. De voorstelling in de middag was speciaal bedoeld voor (volwassen) mantelzorgers, vrijwilligers en professionals. Wethouder Annemarie Dubbink van de gemeente Hellendoorn was aanwezig en sprak vooraf aan de voorstelling alle aanwezigen toe. Daarna was het de beurt aan het theatergezelschap. Zij namen de bijna 130 aanwezige bezoekers al zingend, dansend, vertellend en acterend mee in het dagelijkse leven van mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers en hun gezinnen waren begin van avond welkom bij een eigen voorstelling. Ook zij deden actief mee en deelden hun ervaringen als mantelzorger met de andere bezoekers. Deze verhalen maakten indruk, ook op de aanwezige wethouder Peter Lage Venterink van de gemeente Hellendoorn. Hij sprak voorafgaand aan de voorstelling en na afloop met enkele kinderen en hun ouders. ‘Ik heb diep respect voor deze jonge mantelzorgers, zij verdienen de steun van Stichting Evenmens, maar ook van ons allemaal. Één op de vier kinderen tussen 6 en 26 zorgt voor een naaste en is mantelzorger! Let een beetje op hen!’

Bent u ook mantelzorger? Dan bent u van harte welkom bij de volgende jubileumactiviteit:
Maandag 3 oktober staat een lezing voor mantelzorgers en vrijwilligers gepland. Het onderwerp: ‘Positief (Mantel)zorgen, hoe doe je dat?’ Hoe blijf je zelf fit en vitaal in het zorgen voor de ander?
Houd de website en sociale media van Evenmens in de gaten voor de aanmeldmogelijkheden. www.evenmens.nl | email: info@evenmens.nl