Ontmoetingscentrum Kom d’r In Ommen officieel geopend:

“De gezelligheid, de steun die ik ervaar en het samen zijn, is heel fijn”

Het nieuwe Ontmoetingscentrum Kom d’r in Ommen is maandag 16 mei officieel geopend. Een plek voor mensen met (lichte) geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Voor een kop koffie, een fijn gesprek, gezelligheid en steun. Wethouder Bart Jaspers Fayer opende het Ontmoetingscentrum door een grote taart aan te snijden. In zijn openingswoord benadrukte hij het belang van deze voorziening. “Mensen hebben behoefte aan contact met anderen en moeten naar elkaar omzien, de gemeente kan dit mogelijk maken.”

Het centrum is een initiatief van Carinova en Stichting Evenmens en wordt gesubsidieerd door de gemeente Ommen. Onder de ongeveer dertig aanwezigen waren: hulpvragers, mantelzorgers en vrijwilligers, maar ook een beleidsmedewerker van de gemeente, een vertegenwoordiger van Alzheimer Nederland, belangenhartigers en de PCOB. De consulenten Marleen Karkdijk en Erna Martens heetten iedereen welkom. Zij kregen vanuit het Mantelzorgnetwerk Ommen een signaal dat er veel behoefte is aan een ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblemen en zijn dit initiatief in februari van dit jaar gestart. “Vanuit het Ontmoetingscentrum willen we graag mensen met geheugenproblemen en hun naasten zo goed mogelijk ondersteunen en op weg helpen. In omliggende gemeenten hebben Evenmens en Carinova al goedlopende ontmoetingscentra. Mensen voelen dit initiatief als een warm bad. Een plek waar ze het gevoel krijgen er niet alleen voor te staan, waar ze zich waardig en gehoord voelen. Doordat we met z’n allen steeds ouder worden, komt dementie ook vaker voor. Maar wanneer ben je gewoon wat vergeetachtig en wanneer moet je je echt zorgen gaan maken? En wat doe je als mantelzorger als je vermoedt dat diegene waar je voor zorgt mogelijk dementie heeft? Bij ons zijn de mensen op de juiste plek voor informatie, ontmoeting en ontspanning”, vertelt Marleen, mantelzorgconsulent Evenmens.

Volgens Erna Martens van Carinova is het vooral ook een plek waar gezelligheid is. “Juist voor mensen die kampen met geheugenverlies, is het niet altijd even makkelijk om er op uit te gaan. Bij ons kunnen ze terecht voor een stukje gezelligheid, een kop koffie, samen een spelletje doen of een andere leuke bezigheid. Dat geldt ook voor de mantelzorger.”

Vrijwilligers
Naast de consulenten zijn er tijdens de openingstijden van het Ontmoetingscentrum altijd vrijwilligers aanwezig om te helpen. Bent u op zoek naar waardevol vrijwilligerswerk en heeft u affiniteit met mantelzorgen/dementie? Stap dan gerust eens binnen en vraag naar de mogelijkheden. Het ontmoetingscentrum is iedere maandagochtend tussen 10:00 en 12:00 geopend, en is gevestigd in Zalencentrum De Kern aan de Bouwstraat bij de Gereformeerde Kerk.
Of bel ons op: 0529 – 820 996 (Evenmens) of 0570 518 185 (Carinova).