Ontmoetingscentrum Kom d’r In “Ik kwam terecht in een warm bad en verheug me op de maandag”

Lotgenotencontact, informatie, een luisterend oor en een bakje koffie, dat is wat mensen met geheugenproblemen en hun naasten vinden bij Ontmoetingscentrum Kom d’r In. “We krijgen het gevoel dat we er niet alleen voor staan. Men denkt met ons mee en het is ook nog eens erg gezellig”, aldus een echtpaar dat het Ontmoetingscentrum in Nijverdal wekelijks bezoekt.

“Mijn vrouw heeft last van geheugenproblemen en ik ben haar mantelzorger”, vertelt meneer. We ervaren veel steun via het Ontmoetingscentrum. Samen ervaringen delen met lotgenoten voelt erg fijn.”

Het Ontmoetingscentrum Kom d’r in, een initiatief van Evenmens Hellendoorn en stichting De Welle, is bedoeld voor mensen met een niet-pluis gevoel én hun naasten. Het biedt een plek om te ‘ont-moeten’. Elke maandagochtend tussen 09.30 en 11.30 uur in De Cirkel aan de Nijkerkendijk 15/11 in Nijverdal. Daarna hebben bezoekers de mogelijkheid om aan te schuiven voor een warme maaltijd. Bezoekers komen voor informatie, ontmoeting en ontspanning. Mantelzorgers kunnen ervaringen uitwisselen en kennis opdoen, in contact komen met anderen en vinden er een luisterend oor. Ongedwongen en in informele sfeer!
Mevrouw vertelt: “Ik vind het heel gezellig elke maandagochtend. Met elkaar samenzijn, is echt een meerwaarde. En ook een goede geheugentraining, bijvoorbeeld door het spel om plaatsnamen of dierennamen op te noemen met elkaar. Het spel begint met de letter A van Almelo, vervolgt met de O van Otterlo en zo verder. Heel leuk om te doen en nog goed voor me ook”, aldus mevrouw. Daarnaast wordt er gezongen met elkaar, wat zorgt voor de nodige hilariteit. Mevrouw vindt het ook geweldig om te sjoelen en andere spelen die herinneren aan de tijd van vroeger.

Tijdens het punten van de bonen voor de gezamenlijk maaltijd in de Cirkel, komen de verhalen over vroeger los. Over het plukken van bonen vroeger op het land, het inwekken en hoe het bij iedereen thuis ging. Een hele fijne ontmoeting elke maandag, waar het echtpaar veel waarde aan hecht.

Ontmoetingscentra

Evenmens heeft ook Ontmoetingscentra geopend in Den Ham, Rijssen, Wierden, Raalte en Wijhe. Klik hier voor meer informatie!

[rpdp_related_posts]