Ontmoetingscentrum Kom d’r in: Een plek waar je thuiskomt en jezelf mag zijn

Een plek waar je thuiskomt en jezelf mag zijn

Ontmoetingscentrum Kom d’r in is officieel geopend na een indrukwekkende openingsdans van wethouder Gerria Toeter met Doortje van Rossum. De wethouder benadrukte het belang van deze voorziening voor onze gemeente Raalte. “Een informele plek voor mensen met vragen en zorgen rondom geheugenproblematiek. Laagdrempelig, waar mensen zich veilig en vertrouwd kunnen voelen.”

Daarna konden alle aanwezigen nog even napraten onder het genot van een kopje koffie/thee met krentenwegge aangevuld met een drankje en heerlijke hapjes verzorgd door de Leeren Lampe.

De dansvloer van de Leeren Lampe, voor velen de eerste plek waar ze nieuwe mensen hebben ontmoet en ooit voor het eerst gedanst hebben met (misschien) nu wel hun huidige partner. Nu opnieuw een ontmoetingsplaats.

Wanneer u of één van uw naasten problemen heeft met het geheugen, kan dat allerlei vragen oproepen. Er is iets aan de hand, maar u weet niet precies wat. We hebben allemaal wel eens last van vergeetachtigheid. Het geheugen werkt wat trager naarmate we ouder worden. Maar het wordt anders als u het gevoel krijgt dat u niet zo goed meer kunt nadenken of dat het warrig is in uw hoofd. Het Ontmoetingscentrum Kom d’r in, een initiatief van Evenmens Hellendoorn, Mantelzorgondersteuning Carinova, Wijz Welzijn en KR8 van Raalte, is bedoeld voor mensen met een niet-pluis gevoel én hun naasten. Het biedt een plek om te ‘ont-moeten’. Elke donderdagochtend tussen 09.30 en 12.00 uur bent u welkom voor een informeel samenzijn in De Leeren Lampe, Almelosestraat 2, 8102 HD in Raalte. Elke 1e donderdag van de maand kan men aansluitend deelnemen aan een heerlijke lunch.

Ook partner, familie en andere mantelzorgers die vragen hebben op het gebied van geheugenproblemen zijn van harte welkom. U kunt als mantelzorger ervaringen uitwisselen en kennis opdoen, in contact komen met anderen en u vindt er een luisterend oor. Ongedwongen en in informele sfeer elkaar ontmoeten! Dat is de bedoeling van het Ontmoetingscentrum. Er is (nog) geen vaststaand programma, samen met de bezoekers gaan we kijken naar een invulling.
Wel zullen er verschillende activiteiten ontplooid worden zoals muziek luisteren, (geheugen) spelletjes doen, gezamenlijk zingen en dergelijke.

Vanuit het Ontmoetingscentrum willen we graag mensen met geheugenproblemen en hun naasten zo goed mogelijk ondersteunen en op weg helpen. Vanuit de samenleving is er behoefte aan een dergelijke plek. Er is te weinig bewustzijn over dit onderwerp. We denken allemaal dat het te maken heeft met ouderdom, daardoor wordt er te weinig over gesproken. Bij ons zijn de mensen op de juiste plek voor informatie, ontmoeting en ontspanning

Er zijn deze ochtenden altijd professionals aanwezig voor informatie, voorlichting en advies. Zij worden daarbij ondersteund door een aantal vrijwilligers, mantelzorgconsulenten en andere hulpverleners. Elke donderdagochtend tussen 09.30 en 12.00 uur. Locatie: De Leeren Lampe, Almelosestraat 2, 8102 HD Raalte. Kom gerust even binnenwandelen