Ontmoetingscentra voor mensen met (lichte) geheugenproblemen

In de gemeente Twenterand is woensdag 30 september een tweede ontmoetingscentrum geopend. Het nieuwe ontmoetingscentrum in het Muziekgebouw Odeon aan de Schout Doddestraat 46b te Vriezenveen, een initiatief van ZorgSaam Twenterand en Evenmens Twenterand, biedt een plek voor mensen met beginnende geheugenproblematiek en hun mantelzorgers. Het is een laagdrempelige voorziening voor ontmoeting, activiteiten, informatie en advies. Evenmens heeft nu ontmoetingscentra in Nijverdal, Rijssen, Wijhe, Wierden, Twenterand en Raalte.

We hebben allemaal wel eens last van vergeetachtigheid. Maar het wordt anders als u het gevoel krijgt dat u niet zo goed meer kunt nadenken of dat het warrig is in uw hoofd. Het Ontmoetingscentrum biedt een plek om te ‘ontmoeten’. Elke week bent u welkom voor een informeel samenzijn. Een plek waar u uzelf mag zijn, waar u zich prettig, nuttig, gezien en begrepen voelt.

Ook partner, familie en andere mantelzorgers die vragen hebben op het gebied van geheugenproblemen zijn van harte welkom. U kunt als mantelzorger ervaring en kennis opdoen, in contact komen met anderen en vindt er een luisterend oor. Ongedwongen en in informele sfeer elkaar ontmoeten! Dat is de bedoeling van het Ontmoetingscentrum. Er is geen vaststaand programma, in onze werkwijze gaan we uit van de mogelijkheden van de deelnemers.

Aanmelden is in verband met het coronavirus verplicht.

Heeft u interesse om de inloop te bezoeken, vragen we om even contact op te nemen met Thea ten Have (06-46 28 21 23 voor de Ontmoetingscentra in Hellendoorn, Olst-Wijhe en Raalte) of Margret Overkamp (06-49 01 97 84) voor de centra in Wierden, Twenterand en Rijssen-Holten ) om een afspraak te maken.

Onze Ontmoetingscentra zijn mede mogelijk gemaakt door:

Oranje Fonds |  Dr. C.J. Vaillantfonds |  Stichting R.C. Maagdenhuis |  Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms | Fonds Sluyterman van Loo | Gemeente Raalte | Gemeente Twenterand en Gemeente Wierden.

Kijk op onze site voor meer informatie.

Cursus Omgaan met dementie

In diverse gemeenten worden bijeenkomsten Omgaan met dementie gehouden. In verband met de corona crisis vinden deze in kleinere sessies plaats, geheel conform de maatregelen van het RIVM. In Wierden gaat in november een nieuwe groep van start.

Meer weten? Neem dan contact op met Margret Overkamp. moverkamp@evenmens.nl of bel. 06-49 01 97 84.
Klik hier voor ons volledige aanbod op het gebied van dementie.