Ontmoeten in Wierden

Ontmoetingscentrum Wierden:
Een plek waar je thuiskomt en jezelf mag zijn

Wanneer u of één van uw naasten problemen heeft met het geheugen, kan dat allerlei vragen oproepen. Er is iets aan de hand, maar u weet niet precies wat.

We hebben allemaal wel eens last van vergeetachtigheid. Maar het wordt anders als u het gevoel krijgt dat u niet zo goed meer kunt nadenken of dat het warrig is in uw hoofd. Het Ontmoetingscentrum in Wierden, een initiatief van stichting De Welle en Evenmens Wierden, is bedoeld voor mensen met een niet-pluis gevoel met betrekking tot zichzelf én of hun naasten. Het biedt een plek om te ‘ont-moeten’. Elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in het Sint Jansgebouw aan de Kerkstraat 3, 7641 BS Wierden. Een lunch behoort tot de mogelijkheden.

Ook partner, familie en andere mantelzorgers die vragen hebben op het gebied van geheugenproblemen zijn van harte welkom. U kunt als mantelzorger ervaring en kennis opdoen, in contact komen met anderen en vindt er een luisterend oor. Ongedwongen en in informele sfeer elkaar ontmoeten! Dat is de bedoeling van het Ontmoetingscentrum. Er is geen vaststaand programma, samen met de bezoekers gaan we kijken naar een invulling.

“Wij willen graag dat er een informele plek is voor mensen met vragen en zorgen rondom geheugenproblematiek. Laagdrempelig, waar mensen zich veilig en vertrouwd kunnen voelen”, legt Margret Overkamp van Evenmens uit. “Vanuit het Ontmoetingscentrum willen we graag mensen met geheugenproblemen en hun naasten zo goed mogelijk ondersteunen en op weg helpen.”

“Er is absoluut behoefte aan een dergelijke plek. Er is te weinig bewustzijn over dit onderwerp. We denken allemaal dat het te maken heeft met ouderdom, daardoor wordt er te weinig over gesproken,” vertelt Marisca Hutten van De Welle. “Bij ons zijn de mensen op de juiste plek voor informatie, ontmoeting en ontspanning.”

Marisca Hutten van De Welle en/of Margret Overkamp van Evenmens Wierden zijn op deze ochtenden aanwezig voor informatie, voorlichting en advies. Zij worden daarbij ondersteund door een aantal vrijwilligers. Casemanagers dementie en andere hulpverleners worden bij dit project betrokken. Elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in het Sint Jansgebouw aan de Kerkstraat 3, 7641 BS Wierden.

Officiële opening
Ontmoetingscentrum Wierden wordt op 25 juni om 12.15 officieel geopend met een lunch door wethouder E. Braamhaar van de gemeente Wierden. Inloop vanaf 10.00 uur. U bent van harte welkom.

[rpdp_related_posts]