Online bijeenkomst over Autisme & Communicatie

Op vrijdag 26 juni organiseert Evenmens informele zorg voor elkaar een online bijeenkomst over Autisme en Communicatie. Dit Webinar is bedoeld voor ouders van een kind met autisme, mensen met (vermoeden van) autisme, mantelzorgers, professionals en andere belangstellenden. Nynke Zuurmond neemt ons mee in haar verhaal. Tussendoor heeft u de mogelijkheid om via de chatfunctie vragen te stellen.

Nynke Zuurmond is ervaringsdeskundige, ambulant hulpverlener en trainer op gebied van autisme. Zij is moeder van twee kinderen. Haar oudste zoon heeft ASS en ook zijzelf heeft vijf jaar geleden de diagnose autisme gekregen. Jarenlang heeft Nynke diverse vormen van begeleiding gehad en pas na haar diagnose kreeg ze de juiste begeleiding. Met heel hard werken, en veel zelfkennis, werkt ze nu als zelfstandige en is het haar missie om meer bekendheid te geven over autisme en vooral autisme bij vrouwen.

Haar wereld is sinds haar diagnose ontzettend veranderd. Ze kan nu gelukkig zeggen dat ze haar leven heeft kunnen ombuigen van ‘overleven’ naar ‘echt kunnen leven’ en die ervaringen wil ze graag met jullie delen.

Het Webinar begint om 14.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Evenmens maakt voor het Webinar gebruik van ZOOM. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnemers-ID om mee te kunnen doen via uw eigen computer, telefoon of tablet. Evenmens realiseert zich goed dat niet alle organisaties het gebruik van ZOOM toestaan. Om die reden zorgen zij ervoor dat het Webinar opgenomen wordt, zodat iedereen het desgewenst op de website van de Evenmens terug kan kijken.

Meld u aan en ga er even voor zitten, het is de moeite waard. Naast de individuele ondersteuning voor mantelzorgers van iemand met autisme, wandelcoaching, het Autisme Belevings Circuit en de lotgenotengroepen heeft Evenmens ook een doorverwijzende functie. Heeft u zelf de diagnose ASS of zorgt u voor een naaste met autisme en heeft u vragen over de weg in zorgenland? Weet u wat u vanuit de Wmo in uw eigen gemeente kunt verwachten en welke organisaties actief zijn voor de doelgroep mensen met autisme? Ook hierop kunnen ze antwoord geven en u desgewenst doorverwijzen. Een aantal mensen zitten tijdens en na afloop van het Webinar voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Wanneer wenselijk sturen we de vragen en antwoorden per mail naar u toe.

Namens de consulenten van Evenmens en Nynke Zuurmond alvast van harte welkom!

Wanneer: 26 juni van 14.00 -15.00 uur
Waar: Online via ZOOM
Opgeven bij: Evenmens, informele zorg voor elkaar
Herma Spoolder, consulent

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met 23 juni via: hspoolder@evenmens.nl
Na de aanmelding ontvangt u een mail met uitgebreide instructie met een link en/of inlogcode met bijpassend wachtwoord, waarmee u op het betreffende tijdstip kan inloggen.