Ondersteuning bij autisme

Autisme zie je niet aan de buitenkant, maar het heeft grote invloed op iemands leven. Elke dag opnieuw. Voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met een beperking binnen het autisme spectrum (ASS) biedt Evenmens een aantal diensten aan. Ook nu, in deze moeilijke tijden.

Autisme kent vele gezichten. Sommige mensen met autisme zoeken weinig contact met anderen. Anderen doen dit juist heel actief. Er zijn mensen met autisme en een (lichte) verstandelijke beperking, maar ook mensen met een hoge intelligentie. Sommigen kunnen een behoorlijk zelfstandig leven leiden, anderen hebben hun leven lang veel hulp nodig. Maar voor iedereen met autisme geldt dat het knap lastig is om te leven in een wereld die je niet begrijpt, en die jóu niet begrijpt.

Als ouder van een kind met een beperking of partner van iemand met autisme, bent u mantelzorger. U heeft uw eigen manier van zorgen voor uw naaste. Het geeft voldoening, maar kan ook zwaar zijn. Evenmens biedt mantelzorgers informatie en advies, praktische en emotionele steun, gespreksgroepen en cursussen, inzet van vrijwilligers en behartigt uw belangen. Uw vraag is ons uitgangspunt.

Wandelcoaching
Ouders van kinderen met ASS kunnen op 25 juni deelnemen aan een wandeling. Binnen OASE worden de ouders in contact gebracht met andere ouders van kinderen met autisme, zodat men van elkaar kan leren. Verzamelen vanaf 9.45 uur op de parkeerplaats aan de Grotestraat 285 in Nijverdal.
Tijdens het wandelen worden de dan geldende coronaregels gevolgd. Aanmelden is verplicht.
In Olst wordt binnenkort een wandeling georganiseerd voor partners van een volwassene met ASS. De datum is nog niet bekend. Houd onze sociale media en website in de gaten voor de data.
In het najaar worden weer nieuwe data geprikt.

Lotgenotengroepen
Het is ook weer mogelijk om deel te nemen aan een lotgenotengroep: ouders van kinderen op basisschoolleeftijd, ouders van kinderen van 12 tot 21 jaar, ouders van uitwonende kinderen of kinderen die zoekende zijn naar een woonplek. Geïnteresseerd om eens deel te nemen? Neem dan contact op met Herma Spoolder via onderstaande gegevens.
Binnenkort gaat ook de gespreksgroep ‘vrouwen met autisme’ van start. Datum en locatie worden nader bepaald.

Autisme Trefpunt
Ook gaat in het najaar het Autisme Trefpunt weer van start. Op 28 september staat de eerste avond gepland. Thema is dan: ASS en Sociale media. Janine van Loenen van MEE is gastspreker.

30 november is de volgende avond. Thema: ASS in relaties / op oudere leeftijd. Janita ter Haar van Auticoach Tiro is de gastspreker.

Aanmelden voor deze avonden kan binnenkort. Houd onze website en Facebook-pagina in de gaten.

Locatie: De Veldkamp | Veldkampsweide 3 | 7448 RB Haarle.
Tijd: inloop vanaf 19.30 uur | Programma 20.00 – 21.30 uur met tussendoor een korte pauze. Entree is gratis, koffie voor eigen rekening.

Contact
Herma Spoolder
E. hspoolder@evenmens.nl
T. 06-36403898

Herma komt dan bij u voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kunt u aangeven waar u behoefte aan heeft.
Meer informatie over onze ondersteuningsmogelijkheden.