Onder Ons

Ondersteuning aan jongeren met lichte GGZ problematiek

"Dankzij mijn maatje, ben ik stap voor stap gaan oefenen met waar ik bang voor was. Ik heb ervaren dat ik meer kan dan ik had gedacht en niet is uitgekomen waar ik bang voor was"


Met het project Onder Ons wil Evenmens met behulp van vrijwilligers initiatieven ontplooien om jongeren die te maken hebben met GGZ problematiek laagdrempelig te ondersteunen. Hierbij wordt primair gedoeld op jongeren die zelf kampen met een GGZ probleem of een reëel risico lopen zelf in een persoonlijke probleemsituatie terecht te komen.
Bij Onder Ons gaan we uit van het principe dat ieder kind/jongere graag ‘gewoon’ wil opgroeien en geen uitzondering wil zijn ten opzichte van leeftijdsgenootjes. Evenmens zet een vrijwillig maatje in die de jongere benadert als individu die er mag zijn, ook met de aanwezige zorgvraag.

Een maatje biedt ontspanning en een luisterend oor. Ook het vergroten van het sociale netwerk en het activeren van de jongere door samen dingen te ondernemen staat centraal. Zo wordt indirect gewerkt aan meer zelfvertrouwen en het vergroten van de weerbaarheid. Door het bieden van deze preventieve en laagdrempelige ondersteuning wordt voorkomen dat de problematiek verergert. Tevens ontlasten we zo de aanwezige mantelzorgers.

Naast de individuele begeleiding biedt Onder Ons GGZ lotgenotenbijeenkomsten waar de jongeren elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaren dat ze niet alleen zijn.

Vrijwilligers gezocht


We zoeken vrijwilligers die bij voorkeur ervaring en/of affiniteit hebben met jongeren met GGZ problematiek. Zij worden geschoold door Yarin Jeugdhulp en ontvangen begeleiding van een consulent van Evenmens.

De vrijwilliger wordt als maatje of vrijwillig begeleider/coach ingezet.

Contactpersonen

Image

Lianne Mulder
M. 06 - 19 60 85 49
E. Lmulder@evenmens.nl
Image

Herma Spoolder
M. 06 – 36 40 38 98
E. hspoolder@evenmens.nl


Onder Ons

"Dat iemand je vrijwillig wil helpen, dat geeft mij het gevoel dat ik misschien wel de moeite waard ben"
Evenmens
2021-06-11T11:53:49+00:00
"Dat iemand je vrijwillig wil helpen, dat geeft mij het gevoel dat ik misschien wel de moeite waard ben"
0
Evenmens

Doelgroep


Binnen de doelgroep jongeren (6 tot 25 jaar) in een GGZ situatie onderscheiden we drie groepen jongeren.

  • Jongeren die zelf (gediagnosticeerd) te maken hebben of hebben gehad met GGZ problematiek
  • Jongeren die (gediagnosticeerd) te maken hebben met GGZ problematiek en op een wachtlijst staan.
  • Jongeren die opgroeien in een GGZ situatie en risico lopen zelf GGZ problemen te ontwikkelen (jonge mantelzorgers).

Neem voor meer informatie of het aanmelden van een jongere of vrijwilliger, contact op met één van onze coördinatoren van Evenmens Olst Wijhe.