Zorgvrijwilliger zijn geeft veel voldoening

“We hebben al ontzettend veel beleefd en gelachen met elkaar”

“Wat jij doet is onbetaalbaar”. We spreken met de 66-jarige Helmi Winkel en zorgvrijwilliger Kristel Boshove uit Vriezenveen. Samen trekken ze elke woensdagmiddag met elkaar op. Gezellig naar de bibliotheek, de hertjes voeren, een ijsje eten of gewoon lekker wandelen of fietsen. Op deze manier heeft Bertus Winkel een middag de handen vrij, even niet zorgen voor zijn vrouw!

Mevrouw Winkel is in haar werkzame leven zelf ook altijd actief vrijwilliger geweest. Tot een CVA hier een vroegtijdig einde aan maakte. Na een lang revalidatietraject hebben de heer en mevrouw Winkel hun leven zo goed als mogelijk opgepakt. Via Evenmens kwam het echtpaar in contact met zorgvrijwilliger Kristel Boshove. “Kristel komt hier nu zo’n drie jaar elke woensdagmiddag. Ze is ondeugend, een klein beetje gek op z’n tijd, maar altijd gezellig. We hebben al ontzettend veel gelachen met elkaar. Een week van te voren bepalen we samen wat we gaan doen de volgende keer, zodat we echt iets hebben om naar uit te kijken.”

“Ja we hebben het zeker heel gezellig met elkaar”, vult Kristel aan. “Op deze manier kan meneer Winkel even een middag zijn gang gaan en de zorg voor zijn vrouw aan mij overlaten.” Kristel heeft in het verleden altijd in de zorg gewerkt, maar is door omstandigheden volledig afgekeurd. “Vandaar dat ik vrijwilligerswerk in de zorg gezocht heb. Via Evenmens kwam ik met dorpsgenoot Helmi Winkel in contact. Daarnaast werk ik nog als vrijwilliger in een verpleeghuis en bij een andere mevrouw in dit dorp. Het scheelt echt dat we in hetzelfde dorp wonen. Dat schept direct een band. Elke week zoeken we leuke activiteiten op en maken we plezier met elkaar. Af en toe is er natuurlijk verdriet, maar meestal weten we dit snel om te zetten tot een lach.”

“Het klikt heel goed tussen Helmi en Kristel en daar word ik heel warm van”, vertelt Anita Stroot, coördinator Zorgvrijwilligers Evenmens. “Hoe meer verbintenissen mensen met elkaar aangaan, hoe gelukkiger mensen worden. Geluk wordt namelijk niet bepaald door geld of materiële zaken, maar door goede, sociale contacten. Deze geven zin aan je leven. Het doel van Evenmens is om mensen bij elkaar te brengen. Het is belangrijk dat iedereen iets heeft om naar uit te kijken. Het gevoel hebben dat je ergens bij hoort.”


Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Evenmens


Bel: 0548 638 830


Email: info@evenmens.nl


Zoek ondersteuning