Mantelzorgers Olst-Wijhe even in het zonnetje

In het kader van de Dag van de Mantelzorg op 10 november zet de gemeente Olst-Wijhe, samen met Evenmens, alle mantelzorgers graag in het zonnetje. Ook willen zij mantelzorgers een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd. Ingeschreven mantelzorgers ontvangen een mooie kaart en een bosje bloemen van een lokale bloemist.

“Wij zijn blij met de inzet van alle mantelzorgers in onze gemeente. In coronatijd is hun werk nog belangrijker. Daarom zetten wij hen graag in het zonnetje”, aldus wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe.

Foto: Mantelzorger Gita Tur (links) haalde vandaag een bloemetje op bij één van de deelnemende lokale bloemisten.

Mantelzorgondersteuning
Mantelzorgers zorgen langere tijd voor een naaste. Deze zorg is vaak dagelijks en kan niet zomaar beëindigd worden. Wat de situatie van de mantelzorger ook is, er komt veel op hem of haar af. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven, maar het kan erg belastend zijn.

Mogelijk hebben mantelzorgers in deze tijd van het coronavirus, vragen over hun situatie of extra ondersteuning nodig. Daarom zet Evenmens Olst-Wijhe zich in om, ondanks de maatregelen, de individuele mantelzorgondersteuning zoveel mogelijk door te laten gaan. Samen met de mantelzorger zelf, kijkt Evenmens naar creatieve manieren waarop dat kan. Per hulpvraag bekijken we samen wat er binnen de huidige situatie mogelijk is.

Bent u mantelzorger en heeft vragen? De mantelzorgconsulenten in Olst-Wijhe zijn iedere dag telefonisch bereikbaar via 0570 – 820 993. Natuurlijk kunt u uw vragen ook per mail stellen, e-mail.
info@evenmens.nl.