Maak iemand blij met een gratis gebakje!

OMMEN – Doe mee met de gebakjesactie en ga op 6 of 7 oktober op bezoek bij iemand die wat extra aandacht kan gebruiken. Het is niet voor iedereen even makkelijk om ergens op af te stappen. Ook heeft niet iedereen een grote kring familie of vrienden om zich heen. Maar eigenlijk heeft ieder mens wel behoefte aan echte aandacht en een luisterend oor.

Eenzaamheid is een gevoel. Je bent pas eenzaam als jij dat zo ervaart. Eenzaamheid is iets anders dan alleen zijn, maar kan er wel mee samenvallen. Je kunt alleen zijn en je daar helemaal prima bij voelen. Met de gebakjesactie tijdens de Week van de Ontmoeting stimuleren WijZ Welzijn Ommen, Evenmens Ommen, SaamWelzijn Dalfsen en de Lionsclub Ommen-Dalfsen mooie en waardevolle contacten tussen mensen. Waarschijnlijk ken jij ook wel iemand in jouw omgeving die een bezoekje fijn zou vinden. Mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Een mooie ontmoeting kan kleur geven aan de dag.

Persoonlijk contact is belangrijk. Echte aandacht, een luisterend oor of samen een kopje koffie drinken kan net dat verschil maken voor die ander. Met elkaar kunnen we bereiken dat mede inwoners zich gezien en gehoord voelen, dat wil toch iedereen?

Samen een kopje thee of koffie drinken met een lekker gebakje erbij. Dat is het idee van de gebakjesactie. Je haalt deze gebakjes gratis op bij Bakkerij van der Most aan de Varsenerstraat 3 in Ommen. Reserveer voor 2 oktober twee gratis gebakjes via: www.gebakjesactie.nl of telefonisch: 0529 – 820 996. (max 2 gebakjes per vrijwilliger / bezoeker)

Evenmens Ommen, SaamWelzijn Dalfsen, WijZ Welzijn Ommen en de Lionsclub Ommen-Dalfsen doen mee, jij ook?