Maak iemand blij in de week van de Eenzaamheid

“Ga met een gratis gebakje bij iemand op bezoek”

Ook dit jaar organiseren we weer de gebakjesactie in de week van de ontmoeting. Een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen staan. Mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren.

Na het succes van vorige jaren hebben een aantal organisaties in Rijssen-Holten opnieuw de handen ineen geslagen om deze mensen een hart onder de riem te steken. Evenmens Rijssen-Holten, ViaVie Welzijn en de Mantelzorghulp Rijssen (met ondersteuning van een samenwerking met de Rabobank, Gemeente Rijssen-Holten, Wijksaam Wierden en de Gemeente Wierden), roepen alle inwoners van Rijssen en Holten op om donderdag 3 oktober of vrijdag 4 oktober a.s. met twee gebakjes op bezoek te gaan bij iemand die wel wat extra aandacht kan en wil gebruiken.

Ook u kent waarschijnlijk in uw eigen straat of buurt wel iemand die zo’n bezoekje fijn zou vinden. U kunt zich tot uiterlijk 28 september a.s. telefonisch of schriftelijk aanmelden bij ViaVie Welzijn via telefoonnummer 0548-362755 of info@viaviewelzijn.nl.

Het aanmelden is noodzakelijk i.v.m. het bestellen van het gebak. In Holten kan het gebak op donderdag 3 oktober of vrijdag 4 oktober worden afgehaald bij bakkerij Nijkamp, in Rijssen worden
door de leerlingen van scholengemeenschap Reggesteyn heerlijke koeken gemaakt , af te halen bij ViaVie Welzijn, Rozengaarde 75, ook op 3 of 4 oktober.

Vindt u het moeilijk om alléén te gaan, maar wilt u wel samen met iemand anders de stap te zetten, dan kan dat ook. Geef in dat geval wel duidelijk aan dat er dan 3 gebakjes besteld moeten worden. En kunt u werkelijk niemand in uw directe omgeving bedenken, maar wilt u wel iemand bezoeken, meldt u zich dan toch aan voor deze actie. Wij zoeken dan iemand voor u die u kunt gaan bezoeken. Hoe de actie precies werkt kunt u vinden op www.viaviewelzijn.nl