Inzicht in, en meer begrip voor iemand met autisme

Evenmens Twenterand organiseert de komende periode een aantal groepsbijeenkomsten op het gebied van autisme. Heb je interesse, wees welkom! Ook gewoon een keertje aansluiten en kijken of het iets voor je is, is een optie.

Op 17 september is er een wandeling voor ouders van een kind met ASS-problematiek om ervaringen te delen en elkaar te steunen vanuit herkenning. De start is om 10.00 uur op de Brink in Den Ham. Bij terugkomst is er koffie of thee met wat lekkers.

Op 28 september start een lotgenotengroep voor ouders van een kind met ASS-problematiek. Onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers wordt er naar je verhaal geluisterd en hoor jij van anderen tips. Locatie: t Proathuus, dagbesteding Thuisgenoten, Oranjeplein 21-23 in Vroomshoop. Tijd: 19.30 tot 21 uur.

7 oktober vindt het Autisme Belevingscircuit plaats. Door middel van 10 opdrachten krijg je inzicht in, en meer begrip voor iemand met autisme. Een vrouw met ASS-problematiek is hierbij aanwezig om vragen te beantwoorden. Vanwege Corona is het aantal deelnemers 12. Locatie: Hervormd Centrum, Hoofdweg 166 in Westerhaar. Tijd: 9 uur inloop, 9.30 uur start tot 12 uur.

Voor alle activiteiten graag vooraf aanmelden bij Miranda Felix, mfelix@evenmens.nl of bel. 06 33 13 79 82.

Mind my Mind
Maandag 5 oktober draait de film Mind my mind bij Het Punt aan de Burgemeester Koetjestraat 2 in Vroomshoop. Een hoopvolle film over autisme en liefde. Mind My Mind is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams op een originele manier een inkijk in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld. Speeltijden: 19.00 – 19.30 uur en 20.00 – 20.30 uur. In verband met de coronarichtlijnen van het RIVM mogen er maximaal 80 mensen in de zaal.
De film is gratis te zien.
Aanmelden voor deze filmavond kan via Loesloket medewerker Arianne Bronsvoort.
Stuur daarvoor een e-mail naar: abronsvoort@zorgsaamtwenterand.nl. Geef in de e-mail aan met hoeveel mensen u komt. De film is mogelijk gemaakt door een samenwerking van ZorgSaam Twenterand / Loesloket, Evenmens en MEE IJsseloevers en is georganiseerd in het kader van de Week van de Opvoeding.