Informatieavond autisme: Diagnose Asperger en dan?

Nico Busger op Vollenbroek vertelt over zijn ervaringen.
Mensen die binnen het brede kader van Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) een diagnose krijgen, hebben veel vragen. Dat geldt ook voor de familie en hun omgeving. Veel puzzelstukjes vallen in elkaar wanneer er een diagnose is. Maar er ontstaan ook veel vragen zoals: ‘Hoe ga ik er mee om? Waar vind ik informatie? Wie kan mij helpen bij de dingen waar ik tegenaan loop?’

Belangrijk is de vraag wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Daarom is de Werkgroep Autisme Wierden opgericht. De werkgroep wil aandacht geven aan autisme binnen de gemeente Wierden. Er wordt samengewerkt met verschillende organisaties om zoveel mogelijk kennis bij elkaar te brengen. Op 27 januari wordt een informatieavond georganiseerd voor inwoners van Wierden die autisme hebben of die in hun omgeving iemand met autisme kennen. Spreker is ervaringsdeskundige Nico Busger op Vollenbroek.

Nico: “Ik kreeg de diagnose Asperger toen ik 47 jaar oud was. De jaren daarna waren zeer enerverend en dat gun je eigenlijk niemand. Het meest vervelende is dat je niks aan mijn uiterlijk kunt waarnemen dat ik hier (soms) last van heb, maar het is wel degelijk aan de orde. Ik wil met mijn presentatie graag het autisme uit de taboesfeer halen. Door mijn eigen ervaringen met anderen te delen laat ik zien wat er in een dergelijke situatie kan gebeuren. Wij zijn allemaal mens met eigen hebbelijkheden en onhebbelijkheden.

Graag nodig ik je uit voor de informatieavond op 27 januari in Wierden!“

Praktische informatie
Wanneer: 27 januari 2022
Waar: De Bibliotheek, Pouliestraat 2, 7642 EB Wierden
Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden, koffie / thee gratis
Aanmelden: Je kunt je aanmelden voor de informatieavond door een e-mail te sturen naar: bijeenkomst@wierden.nl. Ook kun je je aanmelden bij het Zorgloket van de gemeente Wierden. Zij zijn op werkdagen telefonisch te bereiken van 8.30 tot 12.30 uur via 0546 580 990

Wij willen ook inventariseren of er behoefte is aan lotgenotencontact. Je kunt dat op de avond zelf aangeven.

Enquête
De Werkgroep Autisme Wierden heef een enquête opgesteld om in beeld te krijgen aan welke onderwerpen rond autisme meer aandacht besteed moet worden en op welke manier. Heb je autisme of heeft iemand in jouw omgeving autisme? Help ons dan verder en vul de enquête in via deze link: https://www.meevoormij.nl/enquete-werkgroep-autisme-wierden
Het invullen duurt maximaal 5 minuten.