Herkennings- en geluksmomentjes tijdens Gouwe Ouwe

‘Gouwe Ouwe’ is een muziekproject van Evenmens voor mensen met beginnende geheugenproblemen en/of dementie en hun naasten. “Door te luisteren naar muziek en zelf mee te zingen, komen herinneringen terug. Door ook de naasten (de mantelzorgers) te betrekken, zijn er samen herkennings- en geluksmomentjes”, vertelt Thea ten Have van Evenmens Wierden.

Lotgenotencontact, informatie, een luisterend oor en een bakje koffie, dat is wat mensen met geheugenproblemen en hun naasten vinden bij Kom d’r In in Wierden. Het is een initiatief van stichting de Welle Wierden en Evenmens Wierden. Elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in het Sint Jansgebouw aan de Kerkstraat 3, 7641 BS Wierden. Een lunch behoort tot de mogelijkheden.
Tijdens deze openingsuren kunnen de aanwezigen ook om de week deelnemen aan het muziekproject Gouwe Ouwe. De eerste bijeenkomst gaat 15 oktober van start. Die ochtend gaan we samen naar muziek luisteren, muziekinstrumenten bespelen, samen zingen en bewegen op de muziek”, legt Thea uit. “Een verademing voor mensen met dementie om te merken dat men over bepaalde dingen uit het verleden nog heel wat weet en dit kan delen! Men wordt zich weer bewust van eigen ervaringen, prestaties en wie ze zijn. Het oproepen van muziekherinneringen geeft mensen met dementie zelfvertrouwen door er samen van te genieten en erover te praten. Gezelligheid, een praatje, of zelfs maar een aanraking: het doet iemand veel meer dan je denkt.”

Heeft u zin in een vrolijke noot? Vindt u het leuk om muziekherinneringen op te halen? Kom dan naar Kom d’r In. Dit inloopcentrum is wekelijks op donderdagmiddag geopend en om de week wordt de bijeenkomst Gouwe Ouwe georganiseerd. De andere ochtenden worden – naast Gouwe Ouwe – diverse activiteiten georganiseerd. Denk daarbij aan: Het maken van een herfstcreatie, oliebollen eten na Sunte Mart’n, Sinterbingo en een heerlijke kerstlunch!

Let op! In verband met de coronacrisis is het noodzakelijk om u aan te melden. Dat kan via onderstaande contactpersonen.

Meer weten? Neem dan contact op met:
Thea ten Have, ttenhave@evenmens.nl | T. 06 46 28 21 23 (Gouwe Ouwe)
Margret Overkamp, moverkamp@evenmens.nl | T. 0546 89 83 72. (Kom d’r In)
Marisca Hutten, m.hutten@stichtingdewelle.nl | T. 0546 571 693 (Kom d’r In)