Help een gezin of jongere in de gemeente Hellendoorn

Samen Oplopen verbindt vrijwilligers aan gezinnen die stress en spanning ervaren. Stress doordat gezinnen zich in een (mantel)zorgsituatie bevinden, weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn, zaken in de samenleving lastig vinden, zich alleen of overbelast voelen of andere factoren die zorgen geven. De vrijwilligers leveren steun, zorg en begeleiding in het gezin.

De vrijwilligers worden gesteund door de coördinator Lucia Wolters die de gemeente goed kent. Zij werkt al als consulent jonge mantelzorgers bij Evenmens voor de jonge mantelzorgers in de gemeente Hellendoorn.

Als je je leven zelf op orde hebt, heb je heel wat door te geven!
Lucia is op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Mensen die het leuk vinden om een gezin of jongere in de gemeente Hellendoorn te helpen. Om als medeburgers uit te wisselen hoe je het leven ervaart en wat je voor elkaar kunt betekenen. Meedenkkracht of meedoen, in de situatie van het gezin of met de jongere. Dat geeft zin én een vorm van verbinding die je anders wellicht niet had gemaakt. En als je dat spannend vindt: Je wordt goed begeleid door Lucia Wolters. ‘We luisteren goed naar jouw wensen’, aldus Lucia.
Ook kun je je opgeven als gastgezin, een plekje bieden aan een kind wat even een zorgeloze dag of dagdeel kan gebruiken, om zo het gezin een steuntje in de rug te bieden gedurende een bepaalde periode.

Samen Oplopen en Evenmens
Samen Oplopen wordt uitgevoerd in meerdere gemeenten door Stichting Evenmens. Zij kennen de lokale situatie en werken met veel partijen samen, zodat we met elkaar weten wat we voor wie het beste kunnen inzetten. Coördinator Lucia Wolters komt graag verder uitleggen wat Samen Oplopen kan betekenen voor gezinnen, vrijwilligers of doorverwijzers. Neem gerust contact op via: Lwolters@evenmens.nl of bel. 06 – 10 34 66 02. Klik hier voor meer informatie.