Help als vrijwilliger door het bieden van gezelschap of sociaal contact

Houd je van samen een wandeling maken, uit eten gaan of gewoon een praatje maken? Ga dan aan de slag als vrijwilliger voor iemand die op zoek is naar gezelschap.

Als vrijwilliger kun je écht iets betekenen. Een man die na een hersenbloeding graag eropuit zou gaan met iemand. Een vrouw met dementie die op zoek is naar een wandelmaatje. Of jongeren met een klein, sociaal netwerk die dit graag uit willen breiden. Dit is echt vrijwilligerswerk waarbij je met iets leuks doen, niet alleen de ander maar ook jezelf heel blij maakt. Het gaat altijd om mensen die thuis wonen en die voor langere tijd behoefte hebben aan iemand die er voor hen is.

Altijd zorgen voor iemand die vergeetachtig is of dementie heeft. Of voor iemand die een beroerte heeft gehad of langdurig ziek is, is erg zwaar. Om die zorg vol te kunnen houden, is het belangrijk er af en toe ‘even tussenuit’ te kunnen. Om deze mantelzorgers te ontlasten is Evenmens Rijssen-Holten ook op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die wij als maatje koppelen aan hulpvragers. Zo heeft deze hulpvrager een paar prettige uurtjes en wordt ook de mantelzorger even ontlast. Hij of zij kan dan even afstand nemen en iets voor zichzelf doen.

Door te luisteren, te praten en mee te denken kun je veel betekenen; het brengen van ontspanning en persoonlijke aandacht is misschien wel één van de belangrijkste taken van de vrijwilliger. Het aantal uren dat je per week of twee weken ingezet wilt worden, bepaal je zelf; het begint al bij een uurtje per keer.

Als vrijwilliger kan je natuurlijk rekenen op begeleiding via Evenmens Rijssen-Holten. Ben jij die vrijwilliger die we zoeken? Neem dan vrijblijvend contact op via telefoon: 0548 – 638830 of stuur een email naar Janny Broekhuis of Mariët Velding via: info@evenmens.nl.