Hart voor Anderen

De Fakkeldrager is een actie gestart om geld in te zamelen om hiervan “Riessense hartjes” te kopen en deze te laten bezorgen bij mantelzorgers in Rijssen-Holten. Dit omdat veel mantelzorgers vaak buiten beeld zijn, maar o zo belangrijk zijn in het leven van alle dag voor heel veel mensen.

Al snel stond er € 170,– op de rekening. Na een telefoontje met “Buurtkrachtig” werd een donatie van €250,- toegezegd en ook de stichting DIS, deed een flinke duit in het zakje. Daarnaast heeft de fietsgroep die in de meivakantie een sponsortocht van 1000 km zou fietsen voor Bak en Waanders ook een flinke donatie gedaan, omdat deze tocht een jaar uitgesteld moet worden.

De teller vloog al snel naar €770,-. Arjan Slagman zocht contact met de “Verwendag” en met “Evenmens”, omdat zij de mantelzorgers in beeld hebben en de hartjes gaan bezorgen om hen een hart onder de riem te steken. De verdeling wordt dan ook door deze organisaties uitgevoerd.
“Wij hoeven als initiatiefnemers niet te weten wie er allemaal wat ontvangt”, aldus de jongerenwerkers. “Dat er in Rijssen zo’n 1200 mantelzorgers zijn en deze nog lang niet allemaal bereikt kunnen worden, is natuurlijk jammer. We hopen dat er nog zoveel sponsoring binnenkomt dat we uiteindelijk ook deze mensen kunnen voorzien. Met het nu beschikbare geld, kunnen we bijna 180 mensen bereiken, maar we gaan door”, aldus de jongerenwerkers. “Niemand heeft er natuurlijk recht op en kan er aanspraak op maken, maar we kunnen ons voorstellen dat iedereen hoopt. Het staat of valt met de giften die we ontvangen of we iedereen kunnen bereiken.”

Woensdag 6 mei konden de jongerenwerkers de eerste 75 hartjes overhandigen aan Janny Broekhuis & Mariet Velding.

Wilt u deze actie ondersteunen en een gift overmaken? Dat kan naar;
NL20 RABO 0347 8037 68
ten name van; De Fakkeldrager
onder vermelding van “Hart voor Anderen”.