Gratis terugspeeltheatervoorstelling over het dagelijkse leven van mantelzorgers

Een voorstelling die ontroert, humor en (h)erkenning geeft. Deze moet je niet alleen zien maar vooral ook beleven!
Stichting Evenmens kiest voor een bijzondere manier om mantelzorgers, vrijwilligers en professionals mee te nemen in de wereld van het mantelzorgen. Op 3 juni worden zij uitgenodigd voor een gratis terugspeeltheatervoorstelling in het ZINiN Theater in Nijverdal. De acteurs en muzikant vertalen echte ervaringen en persoonlijke verhalen van mantelzorgers, direct naar theaterscenes.

Op 3 juni worden twee terugspeelvoorstellingen gegeven.
In de middag (14.30 – 16.00 uur, inloop vanaf 14.00 uur) is er een voorstelling voor iedereen die wel eens voor iemand zorgt, maar zeker ook voor vrijwilligers en professionals die zich inzetten om mantelzorgers te ondersteunen. Een voorstelling waar met veel gevoel, humor en herkenning het dagelijkse leven van mantelzorgers vertolkt wordt. Meld je aan.

In de avond (18.30 – 20.00 uur, inloop vanaf 18.00 uur) worden jonge mantelzorgers en hun gehele gezin verrast met een toffe voorstelling die écht duidelijk maakt hoe het is om jonge mantelzorger te zijn. Meld je aan. Kinderen of jongeren met zorgtaken vinden het vaak fijn om degene van wie ze houden te helpen. Al maakt dat het soms lastig om ook tijd en energie over te houden voor hun eigen leven.
Op een actieve, laagdrempelige en positieve manier worden de bezoekers tijdens deze terugspeelvoorstelling bewust gemaakt van hun eigen zorgende/sociale rol in het gezin. Ben jij een jonge mantelzorger? Meld je dan samen met je hele gezin gratis aan! Na afloop is er iets lekkers voor iedereen.

Wil jij één van deze bijzondere voorstellingen meemaken? Meld je dan aan! Dit kan tot en met 30 mei. Iedereen uit de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten, Wierden, Ommen, Twenterand, Raalte en Olst-Wijhe is welkom. Of bel. 0548 638 830.

Evenmens 40 jaar
Evenmens, informele zorg voor elkaar bestond in oktober 2021 veertig jaar! 40 jaar waarin de organisatie is gegroeid vanuit de Oppascentrale voor kinderen met een handicap naar een organisatie die met 25 mantelzorgconsulenten meer dan 8000 mantelzorgers ondersteunt met informatie en advies. We zetten meer dan 700 vrijwilligers in bij mensen met dementie, niet-aangeboren hersenletsel, GGZ problematiek of andere zorgvragen. Om dit mooie jubileum te vieren, organiseert Evenmens in het jubileumjaar meerdere activiteiten, waaronder deze speciale voorstellingen.