Geslaagde Week van de Jonge Mantelzorger

De Week van de Jonge Mantelzorger 2021 is alweer voorbij. Maar na een week vol activiteiten, informatie en aandacht voor jonge mantelzorgers, gaan we door! De Week van de Jonge Mantelzorger is er om extra aandacht te vragen voor jonge mantelzorgers. Maar jonge mantelzorger…dat ben je het hele jaar door. Daarom bieden wij het gehele jaar door ondersteuning aan deze doelgroep.

Jonge mantelzorgers konden begin juni meedoen met allerlei leuke activiteiten, van gezellige familiespeurtochten voor jonge mantelzorgers in Rijssen-Holten, Wierden, Hellendoorn, Twenterand en Olst-Wijhe tot spannende outdoor-actviteiten in Raalte. Mooi om te zien dat onder andere burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn en wethouder Beintema aanwezig waren om de jonge mantelzorgers een hart onder de riem te steken.

Daarnaast hebben we deze belangrijke doelgroep ook nog even extra onder de aandacht gebracht bij professionals die werken met jeugd. Onder andere maatschappelijk werkers, praktijkondersteuners van de huisartsen, beleidsmedewerkers van de gemeente, WMO-consulenten en jeugdverpleegkundigen namen deel aan onze speciale webinars ‘Ik zorg! Ik zorg wat jij niet ziet’. Persoonlijke gesprekken met jonge mantelzorgers gaven er een mooie, persoonlijke draai aan. Eén van de kinderen vertelde bijvoorbeeld over de aandacht in haar gezin voor haar zusje met autisme, maar niemand heeft ooit aan haar gevraagd hoe het met haar ging. Dit had ze wel prettig gevonden.

Dus, heb oog voor de jonge mantelzorger!
Wil je meer weten over wat wij doen? Neem gerust contact op met onze consulenten jonge mantelzorgers. Meer informatie over onze ondersteuning voor jonge mantelzorger