Gebakjesacties in de regio

Doe mee met de gebakjesactie en ga in de week van 30 september t/m 7 oktober 2021 op bezoek bij iemand die wat extra aandacht kan gebruiken. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend familie te hebben of een vriendenkring. Met de gebakjesactie tijdens de Week van de Ontmoeting stimuleren wij mooie en waardevolle contacten tussen mensen.

Waarschijnlijk ken jij ook wel iemand in jouw omgeving die een bezoekje fijn zou vinden. Mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Veel mensen namen of nemen in de coronatijd liever geen onnodige risico’s. Ze bleven vooral thuis en ontmoet(t)en weinig mensen. Daardoor kunnen zij zich in deze tijd extra eenzaam voelen. Maar ook buiten coronatijd ervaren veel mensen gevoelens van eenzaamheid. Persoonlijk contact is belangrijk. Echte aandacht, een luisterend oor of samen een kopje koffie drinken kan net dat verschil maken voor die ander. Met elkaar moeten we voorkomen dat kwetsbare mensen vereenzamen.

Samen een kopje thee of koffie drinken met een lekker gebakje erbij. Dat is het idee van de gebakjesactie. Er kunnen maximaal 2 gratis gebakjes per vrijwilliger / bezoeker worden gereserveerd. Wil jij wel meedoen, maar weet je niet zo snel iemand om te bezoeken? Denk ook eens aan een buurman, buurvrouw of iemand van de vereniging waar je bij zit.

Doe jij mee? Klik dan op jouw gemeente.
Hellendoorn
Rijssen-Holten
Olst-Wijhe
Raalte
Ommen