Week van de ontmoeting


Doe mee met de gebakjesactie en ga in de week van 30 september t/m 7 oktober 2021 op bezoek bij iemand die wat extra aandacht kan gebruiken. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend familie te hebben of een vriendenkring. Met de gebakjesactie tijdens de Week van de Ontmoeting stimuleren wij mooie en waardevolle contacten tussen mensen.


Doe jij ook mee?

Gevoelens van eenzaamheid


Waarschijnlijk ken jij ook wel iemand in jouw omgeving die een bezoekje fijn zou vinden. Mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Veel mensen namen of nemen in de coronatijd liever geen onnodige risico’s. Ze bleven vooral thuis en ontmoet(t)en weinig mensen. Daardoor kunnen zij zich in deze tijd extra eenzaam voelen. Maar ook buiten coronatijd ervaren veel mensen gevoelens van eenzaamheid. Persoonlijk contact is belangrijk. Echte aandacht, een luisterend oor of samen een kopje koffie drinken kan net dat verschil maken voor die ander. Met elkaar moeten we voorkomen dat kwetsbare mensen vereenzamen.

Samen een kopje thee of koffie drinken met een lekker gebakje erbij. Dat is het idee van de gebakjesactie.


Doe jij mee? Klik dan op jouw woonplaats.
Aanmelden voor de gemeente Ommen kan t/m 23 september 2021.
Aanmelden voor de gemeente Dalfsen kan tot 1 oktober.

Er kunnen maximaal 2 gebakjes per vrijwilliger / bezoeker worden gereserveerd.

Wil je wel meedoen, maar heb je niemand om te bezoeken? Of vind je het leuk dat er iemand bij jou op bezoek komt? Meld je dan ook aan!

 

Voor welke gemeente meld je je aan?


Samenwerking gebakjesactie Ommen/Dalfsen


De gebakjesactie is een samenwerking tussen Evenmens Ommen, WijZ Welzijn Ommen, Saam Welzijn Dalfsen en de Lions club Ommen-Dalfsen. Om de actie nog meer bekendheid te geven werken we samen met o.a. Humanitas, Vluchtelingenwerk en de Voedselbank om mensen te bereiken.