Week van de ontmoeting


Doe mee met de gebakjesactie en ga op 6 of 7 oktober 2022 op bezoek bij iemand die wat extra aandacht kan gebruiken. Het is niet voor iedereen even makkelijk om ergens op af te stappen. Ook heeft niet iedereen een grote kring familie of vrienden om zich heen. Maar eigenlijk heeft ieder mens wel behoefte aan echte aandacht en een luisterend oor. Met de gebakjesactie tijdens de Week van de Ontmoeting stimuleren wij mooie en waardevolle contacten tussen mensen.


Doe jij ook mee?

Gevoelens van eenzaamheid


Waarschijnlijk ken jij ook wel iemand in jouw omgeving die een bezoekje fijn zou vinden. Mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Een mooie ontmoeting kan kleur geven aan de dag.
Persoonlijk contact is belangrijk. Echte aandacht, een luisterend oor of samen een kopje koffie drinken kan net dat verschil maken voor die ander. Met elkaar kunnen we bereiken dat mede inwoners zich gezien en gehoord voelen, dat wil toch iedereen?

Samen een kopje thee of koffie drinken met een lekker gebakje erbij. Dat is het idee van de gebakjesactie.


Doe jij mee? Klik dan op jouw woonplaats.
Aanmelden kan t/m 2 oktober 2022.

Er kunnen maximaal 2 gebakjes per vrijwilliger / bezoeker worden gereserveerd.

 

Voor welke gemeente meld je je aan?


Samenwerking gebakjesactie Ommen/Dalfsen


De gebakjesactie is een samenwerking tussen Evenmens Ommen, WijZ Welzijn Ommen, Saam Welzijn Dalfsen en de Lions club Ommen-Dalfsen. Om de actie nog meer bekendheid te geven werken we samen met o.a. Humanitas, Vluchtelingenwerk en de Voedselbank om mensen te bereiken.