Gastles

Eén op de tien kinderen groeit op in een gezin waar sprake is van een chronische ziekte, een beperking, psychiatrische ziekte of een verslaving. Deze jonge mantelzorgers zijn vaak extra belast met dagelijkse taken voor één van de ouders, een broertje of zusje of een grootouder. De kinderen zorgen voor hun familielid door hem of haar praktische of emotionele steun te geven. Doordat jonge mantelzorgers zich zorgen maken over de situatie kunnen zij daardoor zelf zorg en aandacht tekort komen.

Evenmens verzorgt gastlessen op basisscholen en het voortgezet onderwijs over het thema jonge mantelzorgers. Een gastles is een interactief programma voor de kinderen waarbij gebruik wordt gemaakt van filmmateriaal, stellingen en een ervaringsverhaal. We laten de klas nadenken of zij jonge mantelzorgers kennen of misschien wel zelf zijn en over wat zij nodig zouden hebben.

Om zowel de leraren als de andere kinderen in de klas bewust te maken van het feit dat er zeker een aantal jonge mantelzorgers in de klas zit bieden wij deze gratis gastles aan.


Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Evenmens


Bel: 0548 638 830


Email: info@evenmens.nl


Zoek ondersteuning