Evenmens Samen Verder: Samen komen we hier mentaal doorheen

Een verlies verwerken kan niemand alleen. Evenmens Samen Verder brengt u in contact met lotgenoten en zorgvrijwilligers die helpen het gemis te verwerken, gedachten op een rij te zetten en nieuwe stappen in het eigen leven te nemen.

Bij rouwen wordt vaak gedacht aan het verwerken van het verlies van een dierbare. In de meeste gevallen is dit ook zo. Maar verliesverwerking hoeft niet alleen om het verlies van een dierbare te gaan. Je kan bijvoorbeeld ook rouwen om het verlies van een baan, of het verlies van gezamenlijke toekomstverwachtingen bijvoorbeeld bij een zieke partner of bij een opname. Ook een kinderwens die komt te vervallen, is een vorm van rouw en verliesverwerking .

Vergroot je mentale veerkracht
Het leven zit vol uitdagingen, kleine en grote. En in deze coronaperiode komt er nog meer op ons af. De grote onzekerheid maakt onmachtig. Het is moeilijk; we worden geacht op een andere manier te leven. En het is beperkend: de bewegingsvrijheid wordt beknot. Dat vraagt om grip, weerbaarheid en acceptatie. De gevolgen van het virus zijn voor ons allemaal voelbaar, maar niet voor iedereen hetzelfde. Vindt u het lastig om tijdens de coronacrisis mentaal veerkrachtig te blijven? Evenmens, informele zorg voor elkaar kan helpen. Evenmens Samen Verder geeft tips hoe je in deze ingewikkelde periode je mentale veerkracht toch kan vergroten.

Bij Evenmens Samen Verder lopen we letterlijk en figuurlijk ‘een eindje mee’ met mensen die midden in een rouwproces zitten. Het is belangrijk om ook nu te werken aan uw mentale gezondheid. Bij Evenmens Samen gaan we al lopend of fietsend met elkaar in gesprek. Praten met lotgenoten kan namelijk troost en steun geven.

Het verwerken van verlieservaringen gaat buiten beter. Het praten in combinatie met het in beweging zijn (zowel fysiek als psychisch) geven je ruimte en inzicht. Er is ruimte voor het verhaal, voor de emoties en het afscheid nemen. Maar het is ook goed om stil te zijn en dit te ervaren. De begeleidingsgesprekken kunnen echter ook ergens anders of bij u thuis gevoerd worden.

Kortom, wat kunt u van Evenmens verwachten?
Een luisterend oor voor uw verhaal;
Contact met lotgenoten;
Fiets- en wandelcoaching;
Activiteiten in groepsverband en/of individuele gesprekken.

Neem gerust contact op, dan kijken we samen of Evenmens iets voor u kan betekenen. Klik hier voor meer informatie.