Workshops voor ouders van kinderen met Autisme

Van 2 tot en met 9 april is het de week van autisme. Dit willen we vanuit Evenmens niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er staan dan ook verschillende activiteiten op het programma.
Op 5 april staan een aantal workshops voor ouders van kinderen met autisme gepland.

Locatie: “Het Centrum” , Constantijnstraat 7 a, 7442 MC Nijverdal
Tijd: 13.30 – 15.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Als afsluiting een hapje en een drankje tot 16.00 uur.
Aanmelden voor de workshops kan door het formulier hieronder in te vullen en op versturen te klikken.
Je wordt uitgenodigd voor een workshop naar keuze. Kies er 1!

Workshop 1: Bloementekening met Ecoline en stiften 
In deze workshop kleuren we met ecoline het papier om een kleurrijke achtergrond te maken voor onze bloementekening. Daarna gaan we met stiften aan de slag om er een mooi bloemenschilderij van te maken. De bloemen hebben eenvoudige, abstracte vormen waarvoor je niet goed hoeft te kunnen tekenen om toch iets moois te maken. Door de herhalende patronen in de bloemen is deze manier van tekenen heel ontspannend en een fijne manier om je gedachten even stil te zetten

.

Workshop 2: Autisme op je bord
Door: Diane Verhoef en Janita ter Haar – Beldman.
Autisme Op Je Bord is een interactieve werkvorm die uitnodigt om met elkaar in gesprek te komen over de manier waarop het autisme zich manifesteert en hetgeen hieraan ten grondslag ligt. Aan de hand van Autisme Op Je Bord gebeurt dit zoveel mogelijk vanuit de neutraliteit met als doel kwalitatief beschrijvend te onderzoeken en ontdekken. Diane en Janita zijn beiden gecertificeerd Autisme Op Je Bord Trainer en zetten het bord dagelijks in als onderdeel de gesprekken. Diane is Pedagoog en Janita is Autismecoach.

Tijdens de workshop leggen Diane en Janita uit wat Autisme Op Je Bord is en krijg je informatie over de onderdelen die bij het bord horen ten aanzien van autisme. Als extra mag je d.m.v. Ontdek Jezelf Op Je Bord ervaren hoe snel je inzichtelijk krijgt vanuit welke behoefte jouw gedrag voortkomt. Daarna mag je zelf kaartjes gaan uitzoeken waar jij vragen over hebt. Deze zullen interactief besproken worden. Nieuwsgierig? Meld je aan voor de workshop!

Workshop 3 : Geluksmomentje voor jezelf
Neem jij als ouder (van een kind(je)( met autisme) vaak tijd voor jezelf? Of schiet dat er geregeld bij in. Tijdens deze week van de autisme, mag jij ruimte nemen voor jezelf.
Tijdens deze workshop gaat het daarom even om JOU!
We gaan o.a. stilstaan bij je eigen kwaliteiten. Samen met andere ouders bespreken wat goed gaat en waar je wel wat tips bij kan gebruiken.
En nog een paar leuke interactieve oefeningen om elkaar beter te leren kennen.
Een moment voor jezelf, samen met elkaar. Om met een positief gevoel weg te gaan.
Ben jij erbij? Het lijkt me leuk je te ontmoeten.

 

Datum

apr 05 2022
Verlopen!

Tijd

13:30 - 16:00

Locatie

Het Centrum
Constantijnstraat 7 a, 7442 MC Nijverdal

Organisator

Herma Spoolder
Telefoon
0548 - 638 830
Email
hspoolder@evenmens.nl
september 2022
oktober 2022
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Realisatie website: Vormontwerp