Kennismaken met Mindfulness in Olst

Op dinsdag 6 oktober start Impluz met de training ‘Blijven ademhalen in het hier en nu ‘ (Kennismaken met Mindfulness) in Olst. De cursus heeft als doel mensen te laten kennismaken met Mindfulness, te leren om meer aanwezig te zijn in het ‘Nu’, waardoor stress kan verminderen en er meer rust en kalmte kan ontstaan.

In het dagelijkse leven worden er vaak veel eisen aan mensen gesteld. Op het werk en thuis, in het gezin en in het sociale netwerk. Hierdoor leven we vaak met een grote snelheid. Dit kan als gevolg hebben dat signalen van (hoge) stress worden genegeerd of zelfs niet meer als signalen worden herkend. Gevolg kan zijn dat iemand overspannen raakt, in een burn-out terechtkomt, maar ook een depressie kan ontstaan. Mindfulness heeft bewezen het psychisch welbevinden te verbeteren en leert mensen adequater omgaan met bijvoorbeeld chronische pijn, stress en somberheid.

In de training ‘kennismaken met Mindfulness’ doen we allerlei oefeningen waarbij u leert om meer in het hier en nu te zijn. U leert om anders om te gaan met gedachten, piekeren en gevoelens. Door de aandacht te richten en de verbrokkelde geest naar één punt te brengen, kunt u gaan merken dat u meer rust en kalmte gaat ervaren.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en bestaat vooral uit het oefenen van de Mindfulness oefeningen zoals adem- en bewegingsoefeningen. Ook worden ervaringen uitgewisseld welke opgedaan worden tijdens de oefeningen. De training gaat van start op 6 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in Het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 in Olst. Overige data zijn: 20 en 27 oktober en 3 november.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en/of aanmelden kan er contact opgenomen worden met het secretariaat van Impluz. info@impluz.nl of telefonisch 0570 604900.
Ook kunt u zich aanmelden via de website https://www.impluz.nl/cursussen/kennismaken-met-mindfulness.

Datum

okt 06 2020
Verlopen!

Tijd

19:00 - 21:00

Kosten

Geen

Locatie

Het Holstohus Olst
Jan Schamhartstraat 5 in Olst
september 2022
oktober 2022
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Realisatie website: Vormontwerp