Digitale bingo voor jonge mantelzorgers

Ben jij tussen de 6 en 16 jaar oud en groei je op met een zorgsituatie? Maak jij je weleens zorgen over de situatie thuis en het verloop ervan? Dan ben jij waarschijnlijk een jonge mantelzorger. Eén op de vier kinderen of jongeren is een jonge mantelzorger, dus je bent zeker niet de enige. Speciaal voor deze doelgroep organiseert Evenmens een digitale bingo.

Voor alle kinderen is dit een onzekere tijd. Zij mogen soms met vriendjes spelen of juist helemaal niet, ze moeten thuis voor school aan het werk, mogen niet naar de voetbal, gymnastiek of deelnemen aan andere (sport)activiteiten. Ouders en/of verzorgers doen hun uiterste best om alle ballen in de lucht te houden: zorgen dat de kinderen allemaal aandacht krijgen, dat het huiswerk af komt en… o ja, ook nog werken tussendoor. Je kunt je voorstellen dat het voor gezinnen waarin ook nog zorg speelt rondom één van de gezinsleden, het helemaal lastig is. Hoe fijn is het dan, dat Evenmens daarin iets extra’s kan betekenen voor een kind of jong volwassene?!

Annelies Slager, Helma Boorsma en Lucia Wolters zijn consulenten jonge mantelzorgers . “Jonge mantelzorgers hebben taken en zorgen die niet passen bij hun leeftijd. Ze maken zich vaak zorgen over de situatie en vervullen doorgaans – meer dan hun leeftijdsgenoten – huishoudelijke taken, zorgen voor een broertje of zusje, passen op het hulpbehoevende familielid of bieden emotionele steun. Wij gaan met de kinderen en jongeren zelf in gesprek en bieden een luisterend oor. Ook zijn er bijeenkomsten waar de kinderen en jongeren ervaringen met andere jonge mantelzorgers kunnen delen. Daarnaast worden regelmatig ontspannende activiteiten georganiseerd. Op korte termijn is dit de online bingo.

Twenterand en Rijssen-Holten
Maandag 8 februari om 16.00 uur – 6 -12 jaar (basisschoolkinderen)
Donderdag 11 februari om 19.30 uur – 12 – 16 jaar
Aanmelden bij Helma Boorsma: hboorsma@evenmens.nl

Wierden
Woensdag 17 februari om 16.00 uur
Aanmelden bij Annelies Slager: a slager@evenmens.nl

Hellendoorn en Olst-Wijhe
Donderdagmiddag 11 februari om 16.00 uur 6 -12 jaar
Donderdagavond 11 februari om 19.30 uur 12-16 jaar
Aanmelden bij Lucia Wolters, Lwolters@evenmens.nl

Datum

feb 08 2021
Verlopen!

Tijd

16:00

Kosten

Gratis
september 2022
oktober 2022
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Realisatie website: Vormontwerp