Bijeenkomsten: ‘Omgaan met een partner met dementie’ (Raalte)

Evenmens Raalte gaat in mei weer van start met een serie bijeenkomsten ‘Omgaan met Dementie’ voor partners van iemand met dementie. Opgeven voor deze bijeenkomsten is nu al mogelijk.

Dat dementie een steeds groter wordend verlies van het geheugen en het denk- en oordeelvermogen met zich meebrengt, maakt het in de loop van de tijd zwaarder. Niet alleen voor de persoon met dementie verandert het leven; ook voor hun naasten. Zij moeten altijd beschikbaar zijn, toezicht houden, hulp bieden bij alle dagelijkse dingen en eindverantwoordelijk zijn voor grote en kleine beslissingen. Wanneer een naaste dementie heeft, is het belangrijk om op een goede manier met deze ziekte om te gaan. Hoe kunt u de persoon met dementie het beste benaderen? Hoe kunt u omgaan met dementie?

De ervaring is dat mensen die de bijeenkomsten ‘Omgaan met dementie’ van Evenmens volgen, daar veel baat bij hebben. Tijdens deze bijeenkomsten leert men in vijf bijeenkomsten veel over dementie en de omgang met naasten met dementie. Ook wordt vooral aandacht besteed aan de mantelzorger! Aan hoe de mantelzorger denkt, hoe hij/zij tijd maakt voor zichzelf en ervoor kan zorgen dat hij/zij niet overbelast raakt door de zware taak.

Data: Maandag 16 mei, 30 mei, 13 juni, 27 juni en 11 juli
Tijd: 13.30 – 15.00 uur, inloop vanaf 13.15 uur
Locatie: Het Annahuis, Plas 8 te Raalte

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met:
Margret Overkamp, projectmedewerker Dementie of Marleen Karkdijk, mantelzorgconsulent. Email: info@evenmens.nl of bel. 0572 – 820 997.

Datum

mei 16 2022
Verlopen!

Tijd

13:30 - 15:00

Locatie

Het Annahuis
de Plas 8 te Raalte

Organisator

Margret Overkamp
Telefoon
06 49 01 97 84
Email
moverkamp@evenmens.nl
september 2022
oktober 2022
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Realisatie website: Vormontwerp