Aan de slag met Rijssens grootste muziekinstrument!

DOE MEE aan het unieke en actieve cultureel erfgoedproject ‘Het draait om het carillon’. Maak kennis met de geschiedenis van Rijssen en ga aan de slag met cultureel erfgoed, kunst en muziek.

Als je door de stad wandelt heb je het vast wel eens gehoord: de bijzondere klanken die boven
uit de toren van de Schildkerk komen. Deze muziek is afkomstig van het carillon. Het carillon bestaat uit maar liefst 50 klokken. Met recht het grootste muziekinstrument van Rijssen dus! Het project ‘Het draait om het carillon’ bestaat uit inspirerende, kunstzinnige en muzikale ontmoetingen en workshops. Je gaat samen met de stadsbeiaardier, kunstenaars en muzikanten de historische verhalen rondom de Schildkerk en het carillon verbeelden en/of muziek over maken.

We werken toe naar een unieke eindpresentatie op Open Monumentendag 2022 zodat iedere Rijssenaar kan meegenieten van dit bijzondere cultureel erfgoedproject!

DOE MEE

Wil je meer informatie, of schrijf je alvast in, voor de informatie- en inspiratiebijeenkomst van dit project. Dat kan door het formulier hieronder in te vullen en op versturen te drukken. We houden u daarna op de hoogte van de datum, tijd en locatie van deze activiteit.

Aanmelden bespelen carillon