Brussengroep van start in Rijssen-Holten

Brussen staat voor BRoer en zUSSEN van kinderen die opgroeien met een broer(tje) of zus(je) die thuis meer of veel aandacht vraagt van het gezin. Als brus groei je op in een gezin waar het net even anders gaat dan in andere gezinnen. Het is fijn om hier over te kunnen praten met andere kinderen die ook opgroeien als brus.

Brussen krijgen met situaties te maken die niet altijd makkelijk zijn om mee om te gaan. Soms kunnen ze het gevoel hebben dat zij veel minder aandacht van de ouders krijgen of dat de broer of zus veel meer mag. Ze hebben misschien regelmatig last van het gedrag van de broer of zus omdat deze bijvoorbeeld heel snel boos wordt. Het kan ook zijn dat ze te maken krijgen met vervelende reacties vanuit de omgeving.

In de brusjesgroep ontmoeten brussen andere kinderen met een bijzondere broer of zus. Je praat met elkaar over hoe het voor jou is om zo’n broer of zus te hebben. Je doet samen leuke dingen, leert grenzen aangeven en je kunt vragen stellen aan andere brusjes of aan de begeleiding en je krijgt uitleg over ASS en ADHD. De groep komt vijf keer bij elkaar. Voor de ouders is er ook een ouderavond.

Donderdag 15 september gaat de nieuwe brussengroep van start in de Oude Plus aan de Roelf Bosmastraat 47 te Rijssen. Het is voor brusjes en jonge mantelzorgers in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Elke week is er een ander programma met verschillende onderwerpen.

Aanmelden kan tot 7 september bij Helma Boorsma | T. 0636403897 | E. hboorsma@evenmens.nl
Of m.horstman@impluz.nl | T. 0632453634.